Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia rămâne închisă şi de Sărbatătorile Pascale. Premierul Conte: După ridicarea carantinei, va urma faza a doua, când va trebui să ne obişnuim să trăim cu virusul

Italia rămâne închisă şi de Sărbatătorile Pascale. Premierul Conte: După ridicarea carantinei, va urma faza a doua, când va trebui să ne obişnuim să trăim cu virusul

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Apr 2020, 12:15
Italia rămâne închisă şi de Sărbatătorile Pascale. Premierul Conte: După ridicarea carantinei, va urma faza a doua, când va trebui să ne obişnuim să trăim cu virusul Externe

Italia rămâne în carantină pentru încă zece zile, chiar dacă rata cazurilor de infectați cu coronavirus arată că ritmul încetinește, potrivit statisticilor. 

Guvernul italian a extins măsurile de carantină menite să frâneze răspândirea noului coronavirus, până pe 13 aprilie.

Măsurile de carantină ar fi trebuit să se încheie la 3 aprilie, însă era de așteptat ca acestea să fie extinse.

Ieșirea din carantină în acest moment ar însemna un dezastru 

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat că din păcate, nici de Paște, italienii nu fi scutiți de carantină.

“Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special -- este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare  vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

Conte a mai adaugat că deși, pentru moment nu se schimba nimic, se fac eforturi pentru a a-i ajuta pe cei care s-au vindecat să se recupereze și să își reia activitățile. Totuși nu și-ar dori ca populația să profite de libertate.

"Nu am autorizat ieșirile cu copiii. Am spus că atunci când un părinte face cumpărături, acesta poate să îl însoțească. Dar nu să profităm. Daca ieși din casă cu un copil, pentru o urgență și respecți regulile, poti sa o faci, dar dacă ieși doar să îl plimbi, este inacceptabil”.

După 13 aprilie, strategia va fi regândită, pentru a permite vieții să își reia cursul normal

El a mai explicat că odată ce carantina va fi ridicată, va exista o "fază a doua" urmată de "faza a treia".

"A doua fază este când putem trăi cu virusul și putem adopta măsuri mai blânde", a explicat el.
"După aceasta va veni faza a treia, când ne vom putea relua viața profesională și socială, cea de reconstrucție și de relansare a economiei", a afirmat Conte.

Statisticile arată că situația se îmbunătățește

Italia a înregistrat cel mai mic număr de decese în ultima săptămână, ceea ce indică faptul că epidemia de coronavirus atât de acolo, cât și din Spania a atins vârful epidemic.
Rata deceselor a rămas constantă, deși este cea mai mare din lume, la peste 800 pe zi, iar experții spun țara a intrat pe calea cea bună și că măsurile drastice pe care le-au luat încep să dea rezultate, însă nu se poate afirma că este o victorie, deoarece bătălia va continua multă vreme de acum încolo.

De la începutul pandemiei, 110,574 de persoane au contactat COVID-19 în peninsulă, 4,035 se află în continuare în stare critică, iar 13,155 și-au pierdut viața.

Potrivit unui studiului al Universității Johns Hopkins, pandemia a infectat peste 870,000 de persoane din întreaga lume și a ucis mai bine de 43,000. Aproape jumătate din populația lumii trăiește sub o formă de izolare voluntară sau obligatorie.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   coronavirus,   coronavirus europa,   carantina,   Giuseppe Conte