Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe CORONAVIRUS | Italia: Numărul pacienților în stare gravă a scăzut pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei

CORONAVIRUS | Italia: Numărul pacienților în stare gravă a scăzut pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei

Un articol de: Beatris Ionita - 04 Apr 2020, 20:03
CORONAVIRUS | Italia: Numărul pacienților în stare gravă a scăzut pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei Externe

Potrivit celor mai recente date din Italia, încă 681 de decese au fost cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, numărul total al morților ajungând sâmbătă la 15,362.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19, raportate într-un interval de 24 de ore, este mai mic față de cel din ziua precedentă (7660) .

În total, până în prezent, 124,632 de persoane au fost infectate pe teritoriul Italiei.

Dintre cele 88,274 de cazuri active, 4,068 cazuri se află în stare critică și necesită ventilație mecanică. 

Pe de altă parte, 20,996 de persoane s-au vindecat și au fost extrenate din spital. 

Chiar dacă numărul bolnavilor ajuns la 4805, adică cu 2886 mai mult decât în ziua precedentă, sunt mai puțini intrenați la terapiei intensivă, pentru prima dată de la începutul epidemiei. 

Italia a înregistrat cel mai mic număr de decese în ultima săptămână, ceea ce indică faptul că epidemia de coronavirus atât de acolo, cât și din Spania a atins vârful epidemic.
Rata deceselor a început să scadă, deși rămâne una dintre cele mai mare din lume. Experții spun țara a intrat pe calea cea bună și că măsurile drastice pe care le-au luat încep să dea rezultate, însă nu se poate afirma că este o victorie, deoarece bătălia va continua multă vreme de acum încolo.

Încep să se vadă rezultatele măsurilor de carantină

Potrivit specialiștilor, s-a atins obiectivul de reducere a numărului de reproducere al virusului (R0) la 1, iar următorul pas este scăderea lui sub 1. La un moment dat, în timpul epidemiei, el s-a ridicat la 3.

Această valoare reprezintă numărul mediu de persoane cărora le va transmite virusul o singură persoană infectată. O epidemie cu un număr de reproducere sub 1 va dispărea treptat. 

Potrivit Institutului Superior de Sănătate, 30,000 de vieți au fost salvate prin izolarea la domiciliu. 

Italia este cea mai afectată țară din lume, după numărul de decese

Italia rămâne în carantină pentru încă zece zile, chiar dacă rata cazurilor de infectați cu coronavirus arată că ritmul încetinește, potrivit statisticilor. 

Prim-ministrul Giuseppe Conte a anunțat noi restricții pentru Italia

„Dacă relaxăm măsurile, eforturile de până acum ar fi în zadar. Îmi pare rău că se întâmplă și de Paște, o sărbătoare atât de dragă nouă. Am depășit 13,000 de morți, iar aceasta este o rană care ne doare în mod special -- este o rană care nu se va vindeca niciodată. Acest timp suplimentar ne va permite să începem să evaluăm perspectivele și când vom avea statistici încurajatoare  vom începe să slăbim restricțiile.” a declarat premierul.

O statistică oferită de Ministerul Sănătății din Italia arăta, la sfârșitul lunii martie, când în pensinsulă rata mortalității din cauza infectării cu COVID-19 era de 10,6%, grupele de vârstă cele mai afectate fiind 80-89 de ani și peste 90.

Cele mai întâlnite patologii în rândul persoanelor decedate sunt cardiopatia ischemică, fribrilație artială cronică și insufieciență cardiac, iar alte boli semnalate au fost diabetul, insuficiența renală ori cancer.

Situația infectărilor cu noul coronavirus în România

În România, potrivit statisticii de sâmbătă, avem 3,613 de infectări cu noul coronavirus, cu 430 mai multe decât la comunicarea precedentă.

329 de oameni s-au vindecat și au fost externați. În schimb, peste 119 de pacienți se află la Terapie Intensivă.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în România a ajuns la 146.

Coronavirus în lume

La nivel global, au fost confirmate mai bine de 1,161,889 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care peste 241,691 sunt vindecate. Numărul de decese a depășit 62,444de persoane.

Statele Unite, cea mai afectată din lume, peste 293,481 de persoane infectate, cu mia mult de 7,896 de decese.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   coronavirus decese