Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia, mesaj furios pentru statele vecine: Răbdarea noastră are limite, cerem respect!

Italia, mesaj furios pentru statele vecine: Răbdarea noastră are limite, cerem respect!

Un articol de: George Lupu - 30 Mai 2020, 21:24
Italia, mesaj furios pentru statele vecine: Răbdarea noastră are limite, cerem respect! Externe

Minsitrul de Externe al Italiei, Luigi Di Maio, a transmis un mesaj dur la adresa celorlalte state europene vecine, în contextul în care solicită o deschidere controlată a frontierelor pe fondul relaxării măsurilor restrictive. În aceste condiții, Italia cere respect din partea celorlalte state europene în ce priveşte viitoarea redeschidere a frontierelor, transmite ministrul de externe Luigi Di Maio,

“Am auzit vorbindu-se mult despre Italia în aceste zile. Nu este momentul să polemizăm, dar ţin să precizez un lucru: pretindem respect. Dacă cineva îşi imaginează că ne poate trata ca pe un lazaret, atunci să ştiţi că nu vom rămâne fără reacţie”, a scris Di Maio pe Facebook.

Roma pledează pentru o reluare coordonată a deplasărilor în Europa din 15 iunie, ceea ce ar marca o repornire la scară continentală a turismului, un sector-cheie pentru economia italiană, acum îngenuncheată.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

 Aceste declarații ale ministrului de Externe din Italia au loc în contextul în care Austria şi Elveţia  refuză o redeschidere a frontierelor lor terestre cu Italia.

 

Apel către statele UE pentru o deschidere coordonată a granițelor

 

Statele UE au fost rugate să ia în calcul redeschiderea frontierelor interneîn mod ”concertat” şi ”nediscriminatoriu”, în încercarea Uniunii de a salva sectorul turistic, puternic impactat de pandemia de COVID-19, ce a infectat peste 4,3 milioane de oameni la nivel mondial și a dus la dispariția a peste 292.000 de persoane în lume.

 

Sectorul turistic, crucial pentru economia UE

 

Uniunea Europeană face eforturi disperate de a salva turismul, ce reprezintă 10% din PIB-ul Uniunii şi 12% din locurile de muncă europene, în special în țările sudice (Grecia, SpaniaItalia, ultimele fiind puternic afectate de noul coronavirus).

„Aceasta nu va fi o vară normală. Însă, dacă facem toţi eforturi, nu va trebui să petrecem vara blocaţi acasă, iar vara nu va fi pierdută complet de industria turistică”, a declarat vicepreşedinta executivă a Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Citeşte mai multe despre:   Italia