Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia: O comisie parlamentară specială propune retragerea statutului de senator lui Silvio Berlusconi

Italia: O comisie parlamentară specială propune retragerea statutului de senator lui Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi ar putea fi exclus din Senatul Italiei. Comisia pentru Imunităţi şi Alegeri a Senatului italian propune retragerea statului de senator în cazul fostului premier, condamnat la închisoare în dosarul Mediaset, potrivit agenției ANSA.

"Comisia pentru Imunităţi şi Alegeri a Senatului a decis, cu majoritate, să propună retragerea statului de senator lui Silvio Berlusconi", a declarat preşedintele structurii speciale, Dario Stefano.

Berlusconi, în vârstă de 77 ani, a fost condamnat la un an de închisoare în dosarul Mediaset, însă, probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunității.

Pedeapsa de condamnare la închisoare a fost confirmată de instanța supremă care a decis rejudecarea la Curtea de Apel din Milano a sancțiunii suplimentare, cea de interzicere a funcțiilor publice.

Avocaţii fostului premier italian trebuie să anunţe măsurile alternative închisorii, urmând să opteze între arestul la domiciliu sau munca în folosul comunităţii.

Berlusconi a fost condamnat în cazul achiziționării de către trustul Mediaset a drepturilor de difuzare a aproximativ 3.000 de filme produse de companii precum Paramount si Fox. Trustul Mediaset, aparţinând familiei lui Silvio Berlusconi, a fost găsit vinovat că a cumpărat drepturi de difuzare, în intervalul 1995 - 1998, la preţuri majorate intenţionat, prin intermediul unor companii offshore, în scopul comiterii unor fraude fiscale.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Silvio Berlusconi