Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia prelungeşte măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 până pe 7 octombrie

Italia prelungeşte măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 până pe 7 octombrie

Un articol de: George Lupu - 08 Sep 2020, 13:38
 Italia prelungeşte măsurile de combatere a răspândirii COVID-19 până pe 7 octombrie Externe

Măsurile speciale pentru limitarea pandemiei de coronavirus vor fi prelungite în Italia până pe 7 octombrie, potrivit unei decizii a Consiliul de Miniştri de la Roma.

Măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19 vizează folosirea măştilor de protecţie în spaţiile închise şi restricţii aplicate turiştii veniţi din alte ţări, relatează EFE.

Decretul prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal, potrivit ministrului sănătăţii, Roberto Speranza.

Documentul include şi o excepţie pentru a permite reunirea cuplurilor separate de măsurile de interdicţie care priveau sosirile în Italia ale turiştilor care au călătorit în alte ţări.

Noul decret generează efecte începând de marţi şi va rămâne în vigoare până pe 7 octombrie. Având în vedere că decretul nu poate avea o valabilitate mai mare de o lună, executivul italian va trebui să decidă din nou dacă regulile de combatere a răspândirii noului coronavirus vor fi extinse sau revizuite.

Decretul menţine regulile de securitate aplicate până acum privind obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor şi în aer liber între orele 18:00 şi 06:00, o dispoziţie care a fost introdusă pe 15 august, alături de alte măsuri precum închiderea localurilor de noapte şi a discotecilor.

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămân în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie.

Sunt menţinute, de asemenea, obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din Româna şi Bulgaria şi interdicţia aplicată vizitatorilor veniţi din 17 ţări - Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo.A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Citeşte mai multe despre:   Italia,   COVID-19