Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia respinge posibilitatea unei acțiuni militare în Siria fără aprobarea ONU

Italia respinge posibilitatea unei acțiuni militare în Siria fără aprobarea ONU

Italia a respins, marți, posibilitatea unei intervenții militare în Siria fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, subliniind că singura opțiune este ”o soluție politică negociată”, informează AFP.

"Italia nu va lua parte la vreo soluţie militară fără mandatul Consiliului de Securitate al ONU", a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino.

Potrivit minsitrul italian, țări din cadrul grupului Prietenii Siriei şi opoziţia siriană se vor întruni pe 4 septembrie, în cadrul unei reuniuni ministeriale.

Totodată, a anunțat că o reuniune a Consiliului de Securitate a fost propusă pentru miercuri.

"Opţiunea unei intervenţii limitate riscă să devină nelimitată", a apreciat Bonino, adăugând că Italia este "deja angajată" din punct de vedere militar în alte regiuni din lume, în special în Afganistan.

"Nu există o soluţie militară pentru conflictul sirian. Singura soluţie este o soluţie politică negociată", a subliniat Emma Bonino.

Totuși, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat că baze aeriene şi navale italiene ar putea fi utilizate de către alte ţări pentru un eventual atac, sub rezerva aprobării Parlamentului.

Însă, aprobarea nu ar fi necesară pentru baza militară americană de la Sigonella, Sicilia, ce face obiectul unui acord bilateral italiano-american.

La sfârşitul unei reuniuni, luni seara, Guvernul italian a apreciat că regimul sirian a depăşit "un punct fără întoarcere", dar insistă asupra faptului că orice răspuns trebuie decis la nivel multilateral.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   siria
 
 
 
Loading...