Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia: Un gheţar de pe Mont Blanc riscă să se prăbuşească / MAE a emis atenționare de călătorie pentru români

Italia: Un gheţar de pe Mont Blanc riscă să se prăbuşească / MAE a emis atenționare de călătorie pentru români

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Aug 2020, 15:25
Italia: Un gheţar de pe Mont Blanc riscă să se prăbuşească / MAE a emis atenționare de călătorie pentru români Foto: Hepta Externe

Un gheţar de pe Mont Blanc riscă să se prăbuşească din cauza temperaturilor ridicate. Rezidenții din zonă au fost evacuați, iar turiștii sunt sfătuiți să evite Val Ferret.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi avertizează pe românii care vor să viziteze această zonă a Italiei de pericolul care pândește la orice pas.

 


 

Un gheţar de pe Mont Blanc riscă să se prăbuşească

 

 

 

Un volum de gheaţă estimat la 500.000 de metri cubi este pe punctul de a se desprinde din gheţarul Planpincieux, situat pe teritoriul comunei Courmayeur, se precizează într-o ordonanţă emisă de această municipalitate din regiunea Valle d' Aosta, de la frontiera cu Franţa.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau intenţionează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d'Aosta să evite zona Val Ferret şi să respecte cu stricteţe recomandările, după ce autorităţile locale au atenţionat cu privire la riscul prăbuşirii gheţarului Planpincieux (Val Ferret).

Astfel, potrivit unui comunicat al MAE, începând cu data de 6 august 2020 şi până la noi dispoziţii, au fost impuse următoarele măsuri de siguranţă: Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

- ​interzicerea circulației rutiere și pietonale în sensul urcușului, pe strada comunală Val Ferret de la intersecția cu fracțiunea Meyen;

​-​ evacuarea zonelor de risc din localitate;

- interzicerea accesului în zonele respective;

​- ​suspendarea circulației rutiere și pietonale pe strada care duce către localitatea Rochefort;  

​-​ suspendarea serviciului de Transport Public Local (începând cu localitatea La Palud).

Totul din cauza încălzirii globale.

“În acest context, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau intenționează să se deplaseze în perioada imediat următoare în localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d’Aosta, Republica Italiană, să evite zona Val Ferret și să respecte cu strictețe recomandările autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informațiilor disponibile pe pagina de internet a Primăriei localității Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it). De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri / persoane și personalul navigant”, se mai arată în comunicatul MAE.

 

 

 

Circulaţia pe mai multe drumuri aflate la o altitudine mai joasă, care duc la Val Ferret, sistată

 

 

 

Autorităţile au ordonat evacuarea a circa 30 de case aflate în centrul ''zonei roşii'' situate în partea inferioară a Val Ferret, în care se află aproape 70 de persoane (15 rezidenţi şi peste 50 de turişti).

Operaţiunile de evacuare şi de securizare sunt desfăşurate din această dimineaţă de forţele de ordine şi de protecţia civilă, autorităţile locale fiind îngrijorate de temperaturile ridicate din următoarele trei zile în această perioadă de intensă căldură estivală.

În septembrie şi octombrie 2019, acest gheţar din Planpincieux a fost pe punctul de a se prăbuşi parţial, pe o porţiune de aproape 250.000 de metri cubi.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   Ministerul Afacerilor Externe