Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia va extinde intervalul de timp între prima vaccinare şi rapel în cazul dozelor de la Pfizer şi Moderna, de la 21 la 42 de zile

Italia va extinde intervalul de timp între prima vaccinare şi rapel în cazul dozelor de la Pfizer şi Moderna, de la 21 la 42 de zile

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 13:37
Italia va extinde intervalul de timp între prima vaccinare şi rapel în cazul dozelor de la Pfizer şi Moderna, de la 21 la 42 de zile Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Externe

Autoritățile italiene vor extinde intervalul de timp între prima vaccinare şi rapel în cazul dozelor cu serurile Pfizer şi Moderna de la 21 de zile câte sunt în prezent la 42 de zile.

Ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza a spus că dozele de AstraZeneca disponibile în urma refuzului oamenilor de a se vaccina cu acest ser vor fi disponibile fără restricţii pentru oricine doreşte să se vaccineze, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte prioritatea la vaccinare, ministrul a menţionat că în prezent sunt programate persoanele de peste 80 de ani, urmează cei între 70 şi 80 de ani, iar în câteva săptămâni cei de peste 60 de ani vor putea să se prezinte la centre fără restricţii pentru a se vaccina cu serul AstraZeneca rămas nedistribuit.

Obiectivul asumat de ministrul italian al Sănătății este ca toate persoanele de peste 80 de ani să  fie vaccinate în aprilie. De asemenea, până la sfârşitul lui iunie, acelaşi lucru va fi valabil şi pentru persoanele de peste 60 de ani, al căror număr se ridică la 18 milioane.

Pentru aceasta, ministrul italian a indicat că în acest trimestru sunt aşteptate să sosească 50 de milioane de vaccinuri, plus alte 7,3 milioane de vaccinuri cu serul Johnson & Johnson, ceea ce va oferi un impuls campaniei de vaccinare, afectată de importante întârzieri.

Citeşte mai multe despre:   Moderna,   Pfizer,   COVID-19,   Italia