Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia va ridica toate restricțiile de călătorie de la începutul lunii iunie. Turiștii nu vor mai fi plasați în carantină obligatorie

Italia va ridica toate restricțiile de călătorie de la începutul lunii iunie. Turiștii nu vor mai fi plasați în carantină obligatorie

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Mai 2020, 13:39
Italia va ridica toate restricțiile de călătorie de la începutul lunii iunie. Turiștii nu vor mai fi plasați în carantină obligatorie Galerie foto (2) Externe

Italia își va redeschide granițele la începutul lunii iunie și va  călătoriile spre şi dinspre ţară şi deplasările între regiuni, iar  turiștii europeni vor putea să circule liber și nu vor mai intra în carantina obligatorie de 14 zile.


Guvernul italian a aprobat un decret prin care vor fi ridicate toate restricțiile de călătorie începând cu 3 iunie, ca parte a procesului de relansare a economiei și de renunțare la măsurile drastice aplicate în cele aproape 3 luni de când carantină. Documetul a fost semnat de premierul Giuseppe Conte și publicat sâmbătă dimineață, scrie bbc.com.

 

 

Autoritățile italiene relaxează treptat restricțiile impuse pentru a gestiona răspândirea pandemiei de COVID-19

 

 

Autoritățile italiene au dispus o ridicare graduală a restricțiilor începând cu data de 4 mai. Italienii pot , în număr mic, să-și viziteze rudele și apropiații. Parcurile, fabricile și șantierele sunt redeschise, dar școlile vor rămâne închise până în septembrie.

Unele regiuni italiene au cerut ridicarea mai rapidă a restricțiilor, dar premierul Conte a măsurile vor fi aplicate treptat pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri.

De asemenea, magazinele și restaurantele trebuie să se redeschidă începând cu 18 mai, cu condiția ca distanțarea socială să fie aplicată.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a aprobat o stimulare a bugetului cu 55 miliarde de euro pentru a compensa impactul economic al pandemiei asupra întreprinderilor și familiilor.

Barurile și restaurantele, care au funcționat în această perioadă doar pentru serviciul de livrare, își vor putea relua activitatea, dar cumpărătorii nu vor avea voie să stea la mese, ci-și vor consuma produsele acasă ori la birou. Italienii vor putea lua masa în oraș abia din 1 iunie. Tot atunci se vor deschide saloanele de coafură și înfrumusețare.

Muzeele, librăriile și magazinele închise în această perioadă își vor relua activitatea din 18 mai. Ceremoniile religioase vor fi în continuare interzise.

 

 

Italia a raportat o scădere constantă a numărului de decese 

 

 

Relaxarea măsurilor s-a decis în contextul în care numărul de decese a scăzut extrem de mult. Astfel că, dacă la sfârșitul lunii martie media zilnică era de mai mult de 900 de decese, autoritățile raportat 262 de morți, vineri.

Până sâmbătă, în Italia s-au înregistrat 223,885 de oameni infectați cu COVID-19, dintre care 31,610 și-au pierdut viața, iar 120,205 s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore, autoritățile au mai depistat încă 789 de noi cazuri și 242 de morți.

 

 

Coronavirus, a curmat mai mult de 300.000 de vieți la nivel global 

 

 

Pandemia de coronavirus continuă să se extindă la nivel mondial și afectează, în acest moment 213 state și teritorii din lume. Peste 4,6 milioane de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19 de la debutul crizei sanitare, iar dintre acestea, peste 45.000 de pacienți sunt în stare gravă. Bilanțul global al deceselor a depășit 308.000. În același timp, peste 1,7 milioane de persoane au fost declarate vindecate.Cea mai gravă situație este cea din Statele Unite ale Americii, acolo unde aproape 1,5 milioane de cetățeni sunt infectați cu SARS-CoV-2, dintre care peste 16.000 de pacienți sunt în stare critică, potrivit datelor. SUA sunt și țara care a prelucrat până acum cele mai multe teste de depistare a infecției, adică peste 11 milioane. Pe teritoriul american, bilanțul victimelor COVID-19 a depășit 88.000. Pe de altă parte, aproape 33.000 de pacienți din SUA au învins în lupta cu virusul mortal și au fost declarați vindecați.

Citeşte mai multe despre:   italia,   coronavirus