Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italia vrea să-i pepesească cu închisoare pe părinții care își îndeamnă copiii să devină vegani

Italia vrea să-i pepesească cu închisoare pe părinții care își îndeamnă copiii să devină vegani

Un articol de: - 11 Aug 2016, 18:17
Italia vrea să-i pepesească cu închisoare pe părinții care își îndeamnă copiii să devină vegani Externe

Autoritățile de la Roma vor să-i pedepsească aspru pe părinții care își obligă copiii să devină vegani. Potrivit proiectului de lege, adulții care exclud din alimentația minorului orice produs de origine animală au un comportament “iresponsabil și periculos” și vor ispăși până la 4 ani de închisoare pentru fapta lor.

"Nu am nimic împotriva veganilor sau veganismului atât timp cât este o decizie a adulților'', a declarat inițiatorul legii, parlamentarul Elvira Savino, scrie BBC.

Aceasta susține că s-a inspirat de la cazurile de minori din Italia care au ajuns malnutriți din cauza acestei alimentații pe care o consideră deficientă în fier, zinc și alte vitamine esențiale celor mici.

Trendul vegan s-a răspândit cu repeziciune în Europa în ultimii ani. Spre exemplu, în Marea Britanie numărul veganilor a crescut cu 360%, dar autoritățile de la Londra nu consideră acest curent periculos pentru copii.

Și în România s-au născut controverse între susținătorii regimului vegan și nutriționiști. În țara noastră, jurnalista Olivia Steer este cea mai cunsocută militantă a cestui stil de viață.