Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Italienii sunt sfătuiți de autorități să evite călătoriile în străinătate

Italienii sunt sfătuiți de autorități să evite călătoriile în străinătate

Un articol de: Catinca Giosanu - 26 Oct 2020, 20:35
Italienii sunt sfătuiți de autorități să evite călătoriile în străinătate foto: pixabay Externe

Ministerul de Externe de la Roma le recomandă cetățenilor italieni să evite deplasările în alte state membre ale Uniunii Europene (UE) din cauza agravării situaţiei epidemiologice, avertizându-i că ar putea rămâne blocaţi în străinătate dacă vor deveni necesare restricţii de călătorie, transmite Reuters.

 

 

Ministerul de Externe recomandă evitarea călătoriilor în străinătate și nu exclude restricții ulterioare

 

 

”Luând în considerare agravarea situaţiei epidemiologice în Europa, Ministerul de Externe le recomandă tuturor conaţionalilor să evite călătoriile în străinătate, cu excepţia celor neapărat necesare”, se arată în comunicatul postat luni pe site-ul diplomaţiei de la Roma.

În document se menționează că, ”având în vedere numărul mare de infectări în multe ţări europene, nu pot fi excluse pe viitor restricţii asupra călătoriilor, care ar risca să complice revenirile în Italia”.

De asemenea, Ministerul de Externe din Italia a avertizat şi asupra riscurilor deplasărilor în afara Uniunii Europene.

”Probleme similare de repatriere ar putea surveni, cu consecinţe mult mai serioase, în cazul călătoriilor spre destinaţii non-EU”, se mai arată în comunicat.

De la debutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, Guvernul italian a ajutat la repatrierea a aproape 100.000 de italieni rămaşi blocaţi în străinătate pe măsură ce graniţele se închideau pe glob din cauza temerilor legate de răspândirea noului virus ucigaș Covid-19.Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

 

 

Restricții dure în tot mai multe țări afectate de Covid-19

 

 

Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească într-un ritm accelerat, iar ţările vin cu noi măsuri pentru a ţine sub control, atât cât este posibil, epidemia de COVID-19. Dacă săptămâna trecută o privire de ansamblu asupra Europei înfăţişa un prim set de restricţii mai severe decât pe timpul verii, în pragul acestui weekend lucrurile nu par să se fi îmbunătăţit semnificativ.

Premierul Spaniei a anunțat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertatea liderilor regionali să reducă grupurile la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.

”Se va putea circula în acest interval de timp doar pentru motive incluse în normele sanitare: cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţară cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună.”, a declarat Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Pe de altă parte, oamenii susțin că aceste măsuri trebuiau luate cu mult înainte ca numărul noilor infecții cu Covid-19 să explodeze.

”Trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Am văzut cazurile cum se înmulţeau aşa că mi-am spus: Sigur ceva de genul se va întâmpla iar. Cum mă afectează? Sigur că e trist să nu te poţi vedea cu prietenii seara în oraş, dar înţeleg situaţia.”, a precizat o tânără studentă.

Potrivit unui bilanţ alcătuit de Reuters, aproape 500.000 de cazuri noi au fost raportate la nivel mondial într-un interval de 24 de ore în ultimul weekend.

Citeşte mai multe despre:   Italia,   restrictii anti-COVID-19,   restrictii de circulatie