Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Iulia Timoșenko, adusă cu mandat la procuratura din Kiev

Iulia Timoșenko, adusă cu mandat la procuratura din Kiev

Fostul prim ministru al Ukrainei, Iulia Timoșenko, a fost adusă, marți, pentru audieri la sediul Procuraturii din Kiev. Timoșenco este anchetată de procurori, din aprilie 2011, pentru acuzația de abuz de putere în cazul cotractelor de furnizare de gaze naturale între Ukraina și Rusia din 2009. Anchetatorii considereă că prin semnarea contractelor cu Rusia, Timoșenko a păgubit Ukraina cu peste 130 de milioane de euro, anunță Kyiv Post.

Procurorul general adjunct Reanat Kuzmin a declarat că nu se întrevede necesitatea arestării liderului opoziției ukrainiene Iulia Timoșenko.

„Investigația în cazul Timoșenko a fost practic încheiată. Nu este nevoie de o arestare”, a declarat, marți, acesta la Kiev. „Anchetatorii nu au nici o intenție să o aresteze și să o plaseze pe aceasta într-o închisoare”

Întrebat de ce a fost necesar un mandat de aducere în cazul Iuliei Timoșenko, Kuzmin a declarat că acesta „  eliminat posibilitatea împiedicării anchetei”.

Un astel de mandat s-ar fi dovedit util dacă Timoșenko ar fi decis să nu se prezinte la audieri marți, a adăugat Kuzmin.

Citeşte mai multe despre:   Parchet,   audiente,   mandat,   prim ministru