Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Fost premier: Majoritatea partidelor bulgare și președintele Radev au o orientare pro-rusă. Procuratura a dat și ea dovadă de o apropiere periculoasă de cea rusă

Fost premier: Majoritatea partidelor bulgare și președintele Radev au o orientare pro-rusă. Procuratura a dat și ea dovadă de o apropiere periculoasă de cea rusă

Un articol de: B1.ro - 18 Oct 2018, 12:39
Fost premier: Majoritatea partidelor bulgare și președintele Radev au o orientare pro-rusă. Procuratura a dat și ea dovadă de o apropiere periculoasă de cea rusă Foto:Europost Externe

Influenţa rusă în Bulgaria este o realitate, consensul cu privire la aderarea la NATO şi UE fiind distrus, a declarat fostul premier Ivan Kostov.

“Majoritatea partidelor din Parlament sunt de orientare pro-rusă; o asemenea orientare are şi preşedintele Rumen Radev. Procuratura bulgară a dat dovadă de o apropiere periculoasă de cea rusă, are procese împotriva unor miniştri care s-au declarat a fi susţinători ai NATO”, a declarat Ivan Kostov, citat de dnevnik.bg.

El a mai spus că fostul şef al serviciilor, Kircho Kirov, apără în prezent deschis poziţiile Kremlinului, iar conducerea Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională nu prezintă credibilitate.

Kostov a acuzat autoritățile bulgare că nu au cerut ajutor concret de la aliații săi. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, serviciilor bulgare de informaţii nu li se împărtăşesc informaţii confidenţiale pe linia Schengen. 

“Autorităţile bulgare nu discută la Moscova nicio problemă de interes pentru Bulgaria. Nu e necesar să se caute indicii indirecte. Este suficient să se menţioneze umilirea lui Rumen Radev din cadrul vizitei de la Moscova, autoumilirea premierului Boiko Borisov de a cere iertare fratelui mai mare”, a mai spus el. 

În opinia sa, Bulgaria nu prea are șanse la integrarea în Zona Euro și Schengen tocmai din cauza dominației ruse: “Asta ne plasează la periferie, care nu este suficient de apărată şi unde există riscuri mari cu privire la securitatea naţională”.
 

Citeşte mai multe despre:   Ivan Kostov,   Bulgaria,   Rusia