Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ivanka Trump, acuzată că EXPLOATEAZĂ chinezi cu 1 dolar pe oră

Ivanka Trump, acuzată că EXPLOATEAZĂ chinezi cu 1 dolar pe oră

Un articol de: - 18 Mai 2017, 14:33
Ivanka Trump, acuzată că EXPLOATEAZĂ chinezi cu 1 dolar pe oră Externe

Brandul de îmbrăcăminte al Ivankăi Trump este criticat de o asociaţie de protecţie a drepturilor muncitorilor chinezi pentru că produce haine la fabrici din China unde angajaţii sunt plătiţi cu echivalentul a circa 1 dolar pe oră, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Organizaţia nonprofit China Labor Watch a arătat că a investigat două fabrici chineze care produc bunuri pentru brandul Ivankăi Trump şi a inclus informaţiile într-o scrisoare trimisă primei fiice a Statelor Unite, afirmând că angajaţii sunt obligaţi să lucreze cel puţin 12 ore şi jumătate pe zi, cel puţin şase zile pe săptămână, pentru salarii de aproximativ 2.500 de yuani (363 dolari).

Scrisoarea nu conţine şi dovezi, iar organizaţia a refuzat să menţioneze care sunt fabricile şi ce articole produc, explicând că investigaţia este încă în desfăşurare.

China Labor Watch nu a primit încă un răspuns la scrisoare, datată 27 aprilie, dar Abigail Klem, preşedinte al brandului, a declarat într-un comunicat de presă că Ivanka Trump HQ colaborează doar cu fabrici sub licenţă care respectă standardele internaţionale în domeniul muncii.

La una din fabricile chineze care produc bunuri sub brand Ivanka Trump muncitorii sunt plătiţi în funcţie de numărul pieselor pe care le fabrică, a spus  Li Qiang, fondator al China Labor Watch din New York. El a arătat că angajaţii trebuie să lucreze peste program pentru a-şi îndeplini norma, pentru că nu sunt plătiţi suplimentar dacă nu o realizează.

Angajaţii primesc în perioadele de vârf doar una sau două zile libere pe lună, la ambele fabrici, şi nu există training pentru siguranţă, chiar dacă aceştia intră în contact cu uleiuri şi lipici în timpul producţiei, potrivit organizaţiei. Li estimează că produsele fabricate sub brand reprezintă mai puţin de 5% din comenzile totale ale ambelor fabrici. Unii angajaţi primesc sub echivalentul a 1 dolar pe oră.

Investigaţia de la cele două fabrici a avut loc în perioada mai 2016-aprilie 2017.
China Labor Watch a identificat anterior nereguli la un producător chinez de jucării care fabrica pentru Walt Disney, iar grupul american a întrerupt din acest motiv colaborarea cu fabrica respectivă. Organizaţia a investigat şi fabrici folosite de Apple.

 

Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

Citeşte mai multe despre:   chinez