Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Frica de coronavirus a atins cote maxime: Jaf armat asupra unui camion care transporta hârtie igienică în Hong Kong (VIDEO)

Frica de coronavirus a atins cote maxime: Jaf armat asupra unui camion care transporta hârtie igienică în Hong Kong (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 17 Feb 2020, 12:30
Externe

Autorităţile din Hong Kong se confruntă, luni, cu un jaf mai puţin obişnuit, pe fondul crizei produs de noul coronavirus care a produs haos în China.

Mai precis, mai mulţi bărbaţi au participat la un jaf armat, în urma căruia au furat sute de role de hârtie igienică.

De peste zece zile, hârtia igienică a devenit un produs dificil de găsit în Hong Kong, în ciuda asigurărilor date de autorităţi care afirmă că aprovizionarea nu este afectată de epidemia de pneumonie virală.

Supermarketurile nu reuşesc să se alimenteze într-o manieră suficient de rapidă, iar clienţii formează cozi lungi înainte de ora de deschidere a magazinelor, scrie The Guardian. Rafturile, care nu conţin îndeajuns de multă marfă, se golesc rapid.

Alături de hârtia igienică, există o serie de produse necesare care lipsesc, cum ar fi orez și paste, precum și produse de igienizare pentru mâini și alte articole de curățare.

În acest context, autorităţile a anunţat că un şofer de camion a fost jefuit luni dimineaţă de trei bărbaţi, în faţa unui supermarket din Mong Kok, unul dintre districtele în care acţionează triadele, mafia locală.

„Un livrator a fost ameninţat de trei bărbaţi înarmaţi cu cuţite, care au furat pachete cu hârtie igienică în valoare de peste 1.000 de dolari din Hong Kong (119 euro)”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, pentru AFP.

În videoclipul transmis de postul de televiziune Now TV apar anchetatori din cadrul poliţiei lângă mai mulţi paleţi conţinând hârtie igienică, în faţa unui supermarket. Unul dintre aceşti paleţi este pe jumătate gol.

Frica de coronavirus a atins cote maxime: Jaf armat asupra unui camion care transporta hârtie igienică în Hong Kong (VIDEO)

Locuitorii din Hong Kong au fost cuprinşi de o isterie colectivă după apariţia noului coronavirus în China continentală. Această epidemie le reaminteşte de trauma provocată de focarul mortal SARS, Sindromul Acut Respirator Sever.

Virusul SARS a provocat, în 2002 şi 2003, decesul a aproape 300 de persoane pe acest teritoriu. Autorităţile de la Beijing au avut un răspuns întârziat şi, de atunci, rezidenţii acestui oraş cu peste 7 milioane de locuitori nu mai au încredere în politica sanitară a guvernului local.

Epidemia de coronavirus vine în contextul în care Executivul, fidel Beijingului, se confruntă cu o cotă de popularitate aflată la un minim istoric după luni de manifestaţii pro-democraţie.

Autorităţile au respins zvonurile referitoare la penuria de marfă şi au dat asigurări că aprovizionarea cu produse alimentare şi bunuri de larg consum rămâne constantă.

Reamintim că, numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 1.700, în total, la nivel mondial fiind înregistrate peste 71.000 de persoane infectate.

Potrivit celor mai recente date oficiale, 105 persoane au murit duminică, cele mai multe dintre decese producându-se în provincia Hubei, considerată epicentrul epidemiei, informează Reuters.

De asemenea, aproximativ 90% dintre noile cazuri de infectare au fost raportate în provincia Hubei.

Pe de altă parte, aproximativ 11.000 de cazuri de infectare au fost tratate până acum în China.

În afara granițelor țării asiatice au fost înregistrate peste peste 500 de cazuri și cinci decese. (Detalii AICI)

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   China,   Hong Kong,   coronavirus