Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe DE NECREZUT: Un genetician care a câştigat premiul Nobel şi-a pierdut toate titlurile academice pentru că a făcut comentarii RASISTE

DE NECREZUT: Un genetician care a câştigat premiul Nobel şi-a pierdut toate titlurile academice pentru că a făcut comentarii RASISTE

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 11:15
DE NECREZUT: Un genetician care a câştigat premiul Nobel şi-a pierdut toate titlurile academice pentru că a făcut comentarii RASISTE Foto: James Watson / Sursa: Hepta.ro Externe

Cercetătorul american James Watson, laureat al premiului Nobel, a rămas fără toate titlurile academice onorifice pe care le deţinea după ce a făcut afirmaţii ''reprobabile'' referitoare la rasă şi etnie.

Omul de ştiinţă a colaborat la descoperirea structurii de dublu helix a ADN-ului şi este considerat părintele proiectului genomului uman.

Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL), instituţia din New York în cadrul căreia Watson a lucrat timp de aproape patru decenii, i-a retras titlurile ca răspuns la afirmaţiile făcute de omul de ştiinţă într-un documentar de televiziune difuzat la începutul acestei luni, informează Agerpres.

Geneticianul în vârstă de 90 de ani a demisionat din instituţie în 2007 după ce a declarat pentru un ziar din Marea Britanie că oamenii de origine africană au o inteligenţă mai redusă.
Într-un nou documentar, difuzat de PBS, intitulat ''American Masters: Decoding Watson'', întrebat care este opinia sa asupra rasei la un deceniu după ce a a părăsit laboratorul newyorkez, Watson spune că nu se dezice de opiniile anterioare, citând diferenţe în rezultatele testelor IQ pentru a argumenta inferioritatea persoanelor de culoare.

Deşi cercetătorul şi-a exprimat, de asemenea, speranţa ca toată lumea ar trebui să fie egală, a adăugat că ''cei care au avut de-a face cu angajaţi de culoare au ajuns la concluzia că acest lucru nu este adevărat''.

"Declaraţiile lui Watson sunt reprobabile, fără fundament ştiinţific şi nu reprezintă, în niciun caz, opiniile CSHL, ale administratorilor acestuia, angajaţilor sau studenţilor. Laboratorul condamnă folosirea eronată a ştiinţei pentru a justifica prejudecăţile", a precizat laboratorul într-o declaraţie comunicată vineri, înainte de a-i retrage trei titluri omului de ştiinţă: profesor emerit, profesor emerit ''Oliver R. Grace'' şi administrator onorific.

James Watson și-a vândut medalia de aur în 2014, afirmând că a fost ostracizat de comunitatea științifică după ce a făcut comentariile privitoare la rasa indivizilor.
 

Citeşte mai multe despre:   James Watson,   ADN,   Cold Spring Harbor Laboratory