Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonezii au creat prima spermă artificială funcţională

Japonezii au creat prima spermă artificială funcţională

Cercetătorii japonezi au reuşit pentru prima dată să creeze spermă artificială funcţională, lucru care i-ar putea ajuta enorm pe bărbaţii infertili care îşi doresc copii. Potrivit revistei Nature, cercetările au fost efectuate deocamdată pe cobai, însă urmează să fie aplicate în curând şi pe oameni.

Biologii încearcă de aproape un secol să creeze spermatozoizi artificiali. O echipă din Japnoia a reuşit să facă acest lucru folosind ţesut testicular de la şoareci, cu care au reuşit apoi să obţină 12 şoricei.

„Raportul este unul îmbucurător, întrucât reprezintă împlinirea unui scop pe care mulţi biologi îl au de câţiva ani”, a susţinut un expert al Laboratorului Jackson din Bar Harbor, Maine.

Ţesutul a putut fi folosit chiar şi după ce a fost îngheţat, ceea ce sugerează că bărbaţii – sau băieţii aflaţi la pubertate – pot congela ţesut pentru o utilizare ulterioară. Acest lucru îi ajută mai ales pe cei care urmează momentan diverse tratamente care cauzează infertilitate, printre care şi chimioterapia.

Descoperirea ar putea contribui totodată la salvarea animalelor din specii aflate pe cale de dispariţie, ale căror şanse de supravieţuire înainte de a atinge maturitatea sexuală sunt minime.


Citeşte mai multe despre:   cercetători,   oameni de stiinta