Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonezii au cumpărat din solidaritate legume de lângă Fukushima

Japonezii au cumpărat din solidaritate legume de lângă Fukushima

Japonezii au consumat timp de o oră legume și fructe recoltate de pe o rază de 50 kilometri de lângă centrala nucleară de la Fukushima pentru a susține fermierii afectați de catastrofă, notează AFP.

"Produsele de la fermă s-au cumpărat într-o oră și a trebuit să oprim vânzarea", a declarat unul din organizatorii evenimentului, Hiryuki Watanabe.

Piața a fost temporar instalată în aproprierea unei stații de metrou din Tokyo, unde toate legumele și fructele au fost testate pentru a demonstra că alimentele nu sunt radioactive.

"E foarte bună! Mâncați, vă rog. Nu sunt aduse la vânzare decât produse sănătoase", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Yukio Edano, prezent la eveniment.

Oficialii japonezi au ridicat recent măsuri de interdicţie de vânzare care au fost luate pentru anumite legume verzi din patru prefecturi de lângă Fukushima, din cauza nivelului ridicat al radioactivităţii.

Hiryuki Watanabe a asigurat că în ultima perioadă situaţia s-a ameliorat, iar preţurile care au scăzut după 11 martie au crescut cu 50%.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   solidaritate,   legume,   Fukushima,   cutremur