Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonezii au descoperit un nou tratament pentru COVID-19. Ce spun testele medicamentului Avigan

Japonezii au descoperit un nou tratament pentru COVID-19. Ce spun testele medicamentului Avigan

Un articol de: Andrei Vlad - 23 Sep 2020, 14:23
Japonezii au descoperit un nou tratament pentru COVID-19. Ce spun testele medicamentului Avigan Foto: Pixabay.com Externe

Japonezii caută cât mai multe soluții pentru tratarea, respectiv ameliorarea COVID-19. Una dintre variante vine chiar de la celebra companie Fujifilm.

Avigan, medicament autorizat pentru forme severe de gripă, permite o reducere „semnificativă din punct de vedere statistic" a timpului de vindecare pentru pacienții infectați cu SARS-COV-2, informează AFP. 

Avigan grăbește cu aproximativ 3 zile perioada de vindecare, aspect reliefat de 156 de pacienți incluși într-un studiu clinic desfășurat în Japonia. Pentru cei tratați cu Avigan, perioada de convalescență a fost de 11,9 zile. Pentru cei care au primit un placebo, de 14,7 zile, potrivit oficialilor Fujifilm

Finalul perioadei de convalescență a fost stabilit după ce SARS-COV-2 nu a mai fost identificat prin intermediul testelor PCR, coroborat cu diminuarea simptomelor specifice. 

 

Loturi gratuite de Avigan, solicitarea Guvernului Japoniei

 

Studiul clinic a evidențiat noi riscuri pentru sănătate în urma administrării medicamentului Avigan, au informat cei de la grupul nipon, care urmăresc ca în luna octombrie să obțină o autorizare comercială a medicamentului în Japonia, pentru a putea fi utilizat împotriva COVID-19. De asemenea, Guvernul Japoniei a solicitat companiei să crească producție, pentru a furniza loturi gratuite în mai multe state de pe glob. 

Tabletele Avigan (favipavir) sunt deja utilizate în Japonia din anul 2014, doar pentru cazurile severe de gripă, dacă medicamentele comune nu-și dovedesc eficiența. 

În Japonia, încă din luna mai a fost aprobat tratamentul Remdesivir (Veklury), dezvoltat de americanii de la Gilead. Mai mult, niponii și-au asigurat sute de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   Avigan,   Japonia,   Fujifilm