Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonezii sunt traumatizaţi. Simt cutremurele chiar şi atunci când nu se petrec

Japonezii sunt traumatizaţi. Simt cutremurele chiar şi atunci când nu se petrec

Japonezii au avut parte de atâtea seisme în ultima lună, încât la orice mişcare din natură tresar şi cred că este cutremur. Aguri Suzuki, un agent imobiliar de 44 de ani, mărturiseşte că uneori se gândeşte că pământul se zguduie, chiar dacă nu este aşa, iar atunci când vede pomii mişcându-se în bătaia vântului, se îngrijorează, crezând că este cutremur, scrie New York Times.

Potrivit medicilor, sunt mai mulţi japonezi care experimentează aceste „seisme fantomă”, dar şi alte simptome, precum „boala cutremurului”, manifestată prin ameţeli şi anxietate”.

Şi nu este de mirare, atât timp cât poporul japonez este ameninţat de radiaţii de la centrala avariată de la Fukushima, iar Tokyo şi regiunea de nord-est a fost constant zguduită de replici ale cutremurului devastator de 9, urmat de tsunami-ul din 11 martie.

În total au fost 400 de replici cu magnitudini de 5 grade sau mai mult, în Japonia  de nord-est, de la tragedia din 11 martie. Potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia, acest număr de cutremure se petreceau în mod normal, pe perioada a doi ani jumate.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur