Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: 31 de persoane au murit și alte 40 au fost rănite, în urma erupției vulcanului Ontake (VIDEO)

Japonia: 31 de persoane au murit și alte 40 au fost rănite, în urma erupției vulcanului Ontake (VIDEO)

Un articol de: - 29 Sep 2014, 12:43
Japonia: 31 de persoane au murit și alte 40 au fost rănite, în urma erupției vulcanului Ontake (VIDEO) Foto: rt.com Externe

Un număr de 31 de persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite, în urma erupției vulcanului Ontake din japonia, relatează News2Night.

La 48 de ore de la erupție, peste 1.100 polițiști, pompieri și soldați au reluat operațiunile de salvare, însă situaţia este îngreunată de fumul gros şi de cenuşa care acoperă versanţii vulcanului.

Unii dintre turiştii surprinşi pe munte de vulcan au fost aduşi la bază cu elicopterele, în timp ce alţii au fost căraţi de salvatori pe tărgi.

În momentul erupţiei, sute de turişti şi alpinişti se aflau pe muntele Ontake, o destinaţie populară pentru cei care ajung în centrul Japoniei.

O parte dintre turişti au reuşit să coboare singuri la baza muntelui, în timp ce alţii s-au refugiat în adăposturile din apropierea vârfului vulcanic pentru a se feri de norii de cenuşă şi bucăţile de rocă aruncate în văzduh.

În urma erupţiei, autorităţile nipone au ridicat nivelul de alertă şi au redirecţionat cursele aeriene care trec prin zonă.

Ultima erupție majoră de pe Muntele Ontake a avut loc în 1979, când vulcanul a aruncat peste 200.000 de tone de cenușă.

Erupția vulcanului Ontake din Japonia


Citeşte mai multe despre:   Japonia