Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia ar putea atinge imunitatea de turmă la COVID-19 abia în octombrie, la luni de zile după Olimpiada de la Tokyo

Japonia ar putea atinge imunitatea de turmă la COVID-19 abia în octombrie, la luni de zile după Olimpiada de la Tokyo

Un articol de: Vladimir Ionescu - 25 Ian 2021, 11:17
Japonia ar putea atinge imunitatea de turmă la COVID-19 abia în octombrie, la luni de zile după Olimpiada de la Tokyo foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stanislav Kogiku Externe

Este probabil ca Japonia să atingă prin vaccinări în masă imunitatea de turmă în fața COVID-19 abia la câteva luni după Olimpiada de la Tokyo, deși și-a asigurat cea mai mare cantitate de vaccinuri din Asia, susține un analist de la Londra, potrivit Reuters.

Japonia ar putea atinge imunitatea de turmă la COVID-19 abia în octombrie. Tokyo găzduiește Jocurile Olimpice din această vară

 

Dacă previziunea s-ar adeveri, ea ar fi o lovitură pentru prim-ministrul nipon Yoshihide Suga, care a promis că populația va fi vaccinată anti-COVID-19 într-un procent suficient până la jumătatea anului 2021.

Japonia pare să fie destul de târziu în joc”, spune Rasmus Bench Hansen, fondatorul firmei britanice de cercetare Airfinity. „Depind de importul multor (vaccinuri) din Statele Unite”, a adăugat el.

Hansen s-a arătat de părere că Japonia nu va atinge o rată de vaccinare de 75%, un procent de referință în ceea ce privește imunitatea de turmă, până în jurul lunii octombrie, adică la aproximativ două luni după închiderea Jocurilor de Vară.

Japonia a perfectat înțelegeri pentru a cumpăra 314 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer, Moderna Inc și AstraZeneca Plc, ceea ce ar fi mai mult decât suficient pentru a vaccina populația sa de 126 de milioane de locuitori.

Cu toate acestea, problemele pe care le întâmpină livrarea dozelor în alte zone ale lumii au stârnit îndoiala că Japonia nu va primi transporturile la timp.

Taro Kono, șeful campaniei de vaccinare din Japonia, a anunțat că administrarea de doze va începe în luna februarie, cu 10.000 de cadre medicale, dar și-a retras afirmația potrivit cărora vor fi asigurate suficiente doze de vaccin până în luna iunie.

Japonia este vulnerabilă în mod special, deoarce strategia sa inițială de vaccinare depinde de dozele de la Pfizer.

„Pur și simplu nu există suficiente vaccinuri pentru toate țările cu care Pfizer a făcut înțelegeri”, a explicat Hansen.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

„America are nevoie de încă 100 de milioane de vaccinuri de la Pfizer pentru a fi sigură că își atinge obiectivele, iar multe dintre acele 100 de milioane ar veni din cantitatea Japoniei”, a mai precizat analistul.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții Pfizer au dat asigurări că va fi sporită capacitatea companiei astfel încât să se ridice la nivelul cererii globale. Astfel, s-ar putea ajunge la o producție de 2 miliarde de doze de vaccin în anul 2021.

Pfizer îmbunătățește capacitatea de la Puurs, fabrica sa din Belgia, ceea ce generează un impact temporar asupra anumitor livrări de la jumătatea lunii februarie. Între timp, compania „lucrează îndeaproape cu toate guvernele pentru alocarea de doze”.

 

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   Jocurile Olimpice