Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: Bilanţul oficial al morţilor şi dispăruţilor se apropie de 30.000

Japonia: Bilanţul oficial al morţilor şi dispăruţilor se apropie de 30.000

La două săptămâni după cutremurul devastator din Japonia, mai mult de 240.000 de oameni locuiesc în adăposturi provizorii, iar bilanţul oficial al autorităţilor a ajuns la aproape 30.000 de morţi şi dispăruţi, anunţă Kyodo News.

Bilanţul nu este încă definitivat, în totalitate, în parte pentru că autorităţile din Miyagi au spus că este posibil să descopere mai multe cadavre, aduse de ocean.

Poliţia din Miyagi a postat pe site-ul organizaţiei, informaţii despre cele 2000 de cadavre recuperate, incluzând detalii despre îmbrăcăminte şi conformaţia corpului, în speranţa că vor fi indetificaţi de familii sau cunoştinţe.

Întrucât numărul morţilor depăşeşte capacitatea autorităţilor de a le incinera, prefecturile din Miyagi şi Iwate, au început să îi înmormânteze. În localitatea Higashimatsushima, aproape 100 de cadavre au fost îngropate, în cursul zilei de joi.

Autostrăzile şi porturile din zonele zguduite de cutremur au fost redeschise, pentru a veni în sprijinul oamenilor afectaţi de dezastru.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   morti,   disparitie,   bilant