Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: Cetăţenii predau poliţiei banii şi seifurile găsite printre dărâmături

Japonia: Cetăţenii predau poliţiei banii şi seifurile găsite printre dărâmături

Zeci de milioane de yeni şi seifuri găsite printre dărâmături în nord-estul Japoniei, după tsunami, au fost duse la poliţie, care va trebui să identifice proprietarii, informează AFP. "Bani şi alte obiecte de valoare sunt aduse în mod constant la secţiile locale de poliţie" de către supravieţuitori şi echipe de salvare, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Miyagi, una dintre prefecturile cele mai afectate de dezastrul din 11 martie.

Conform legislaţiei japoneze, oricine găseşte bani sau obiecte de valoare le poate păstra dacă proprietarul nu s-a sesizat timp de trei luni.

Directorul Institutului japonez pentru prevenirea dezastrelor, Takehiko Yamamura, le-a cerut autorităţilor să prelungească această perioadă legală pentru regiunea devastată Tohoku şi să le permită poliţiştilor să deschidă seifurile pentru a încerca să identifice proprietarii.

Japonia este recunoscută pentru onestitatea majorităţii locuitorilor săi, care obişnuiesc să raporteze autorităţilor portofele sau genţi pierdute în mijloacele de transport în comun sau în locurile publice. Totuşi, câteva cazuri de furt au fost semnalate în zonele devastate de cutremur şi tsunami, abandonate de locuitori.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   bani,   tsunami,   cutremur