Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: Locuitorii din apropierea unei baze militare vor primi despăgubiri. Valorea totală a daunelor ajunge la 4,7 milioane de dolari

Japonia: Locuitorii din apropierea unei baze militare vor primi despăgubiri. Valorea totală a daunelor ajunge la 4,7 milioane de dolari

Un articol de: - 15 Oct 2015, 12:28
Japonia: Locuitorii din apropierea unei baze militare vor primi despăgubiri. Valorea totală a daunelor ajunge la 4,7 milioane de dolari Externe

O instanță din Japonia a decis ca statul să plătească daune locuitorilor din apropierea unei baze militare din vestul țării.

Motivul este simplu - zgomotul excesiv cauzat de avioane, din cauza faptului că baza este folosită deopotrivă de forțele japoneze și americane, scrie Agerpres.

Instanța a dispus ca statul să plătească daune totale de 4,7 milioane de dolari.

În anul 2009, 654 de localnici au deschis un proces în 2009, cerând compensații totale de 15 milioane de dolari pentru zgomotul produs până atunci, precum și suspendarea unor zboruri.
Statul a susținut că zgomotul a fost redus după ce în 2010 a început să funcționeze o pistă de aterizare localizată la un kilometru în larg.

Reclamanții au mai cerut ca plănuita relocare în 2017 a unor avioane americane de luptă la Iwakuni de la baza aeriană Atsugi din apropiere de Tokyo să fie anulată, precum și interdicția totală de zbor pentru avioanele MV-22 Osprey. Instanța a respins aceste solicitări.


Citeşte mai multe despre:   Japonia,   baza militara,   avioane,   despăgubiri