Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: Scurgeri de apă slab radioactivă au fost raportate la centrala nucleară Onagawa

Japonia: Scurgeri de apă slab radioactivă au fost raportate la centrala nucleară Onagawa

Mici devărsări de apă slab radioactivă s-au revărsat în nivelul piscinelor de dezactivare a combustibilului uzat de la centrala nucleară Onagawa din cauza cutremurului de 7,1 grade care a avut loc, joi seară, anunță Reuters.

Potrivit companiei TEPCO, nivelurile de radioactivitate în jurul centralei nucleare nu s-a schimbat. Se pare că apa a țâșnit din bazinele de depozitare a combustibilului de la reactoarele 1, 2 și 3 ale centralei.

Centrala nucleară Onagawa din prefectura Miyagi a fost închisă după ce seismul s-a produs la ora 23:32.

"Din cauza cutremurelor, au fost descoperite mai multe anomalii în clădirile reatoarelor", a declarat un oficial al Agenției pentru siguranță nucleară și a asiguar că nivelul de radioactivitate este "inferior" limitei legale.

De asemenea, a mai fost descoperită apă pe jos, la mai multe etaje ale clădirilor altor unități, dar de fiecare dată în cantități foarte mici.

Patru oameni au murit și peste 100 sunt răniți din cauza seismului de 7,1 care a zguduit, joi seară, Japonia.

Potrivit oficialilor japonezi, o femeie în vârstă de 63 de ani din prefectura Yamagata și doi bărbați în vârstă de 79 de ani, respectiv, 85 de ani care trăiau în prefectura Miyagi au fost victimele seismului, în timp ce în oraşul Tome din prefectura Miyagi, o femeie, în vârstă de 83 de ani, a decedat după ce a fost internată în spital.

Noi amenințări nucleare în Japonia


Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur,   centrala nucleara