Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia: Scurgeri minore de materiale radioactive la centrala Tsuruga

Japonia: Scurgeri minore de materiale radioactive la centrala Tsuruga

Conducerea operatorului centralei nucleare de la Tsuruga a anunţat, luni, că au avut loc scurgeri de materiale radioactive, dar cantitatea este sub limita legală şi nu va avea niciun  impact asupra mediului înconjurător, relatează Daily News & Analysis.

Japan Atomic Power a anunţat că nivelul radiaţiilor este unul scăzut şi nu a provocat modificări ale valorilor radiaţiilor, înregistrate de dispozitivele de monitorizare din jurul centralei.

„Cantitatea de scurgeri a fost foarte mică, aşa că nu reprezintă nicio problemă şi nu va avea niciun impact asupra mediului înconjurător”, a spus profesorul de energie nucleară de la Universitatea Waseda, Shinichi Morooka.

Compania a precizat că are o regulă de dezvăluire chiar şi a micilor anomalii de la centrală, după ce criza de la centrala nucleară Fukushima, a crescut temerile japonezilor privind siguranţa nucleară.

„Chiar dacă acest incident merită sau nu să fie făcut public, nu este o greşeală. Dacă nu dezvăluim aceste lucru şi informaţia vine din altă parte, în contextul de faţă, ar putea părea că ascundem ceva”, a spus purtătorul de cuvânt al Japan Atomic Power, Koji Otake.

Reactorul 2 al centralei nucleare de la Tsuruga, din vestul Japoniei, la 350 de km de Tokyo, a fost închis, sâmbătă, pentru o inspecţie neplănuită, după ce compania a detectat o problemă tehnică, săptămâna trecută.

Citeşte mai multe despre:   centrala nucleara