Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia, un teritoriu devastat: Imagini din satelit înainte şi după cutremur şi tsunami

Japonia, un teritoriu devastat: Imagini din satelit înainte şi după cutremur şi tsunami

Imaginile din satelit făcute asupra estului Japoniei, înainte şi după dezastru, arată cât de mult a fost devastată regiunea, în urma tsunami-ului puternic care a lovit coasta, produs după seismul violent cu magnitudinea de 9, ce a zguduit Japonia, vineri, relatează Daily Mail.

Fotografiile realizate de Goodle, Nasa, Centrul Aerospaţial din Germania şi Organizaţia Taiwaneză a Spaţiului Naţional, scot la iveală cât de departe au pătruns valurile puternice, pe uscat, precum şi pagubele pe care le-au lăsat în urmă. De asemenea, se poate observa nămolul negru de pe câmpuri, care erau verzi înainte de dezastru, precum şi mari regiuni de clădiri, care au fost măturate de valurile de zece metri înălţime.Multe poduri par să fi „supravieţuit”, altele au dispărut în imaginile de după, iar alte infrastructuri de transport, fie au fost purtate de valuri, fie îngropate sub grămezile de rămăşiţe.

Chiar dacă unele imagini au fost făcute la două zile după cutremur, ele arată că incendiile continuă să ardă, în timp ce salvatorii încearcă să acopere zone cât mai mari.

„ Sperăm ca noile imagini din satelit să fie folositoare pentru agenţiile de salvare, cât şi pentru ceilalţi care urmăresc situaţia pentru a ajuta să ilustrăm cât de mari sunt pagubele”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   cutremur,   seism,   tsunami,   NASA,   pagube