Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Japonia va consolida securitatea bazelor militare, ca urmare a anunțului morții lui Osama bin Laden

Japonia va consolida securitatea bazelor militare, ca urmare a anunțului morții lui Osama bin Laden

După anunțul privind moartea lui Osama ben Laden guvernul Japoniei a anunțat consolidarea securității bazelor sale militare pentru a se pregăti de eventualele represalii, a anunțat ministrul Apărării, Toshimi Kitazawa, citat de AFP.

Președintele Barack Obama a anunțat că a autorizat o operațiune împotriva liderului al-Qaida.

Operațiunea care a avut loc în Pakistan și în urma căreia liderul al-Qaida a fost ucis a fost desfășurată de un comando al forțelor speciale americane și a durat aproximativ 40 de minute.

Osama ben Laden a fost acuzat pentru moartea a circa 3.000 de persoane, inclusiv pentru moartea persoanelor care au murit în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

"Astăzi, pot anunța poporul american și întreaga lume că Statele Unite au săvârșit o operațiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a anunțat președeintele american.

De asemenea, prim ministrul britanic, David Cameron, s-a arătat mulțumit de operațiunea din Pakistan, susținând că "Osama ben Laden a fost responsabil pentru moartea a mii de vieți.  Acest eveniment este un succes.
Acum Osama ben Laden nu mai are cum să-și continue actele de terorism. Această veste va aduce ușurare în cadrul multor familii din întreaga lume ".

Citeşte mai multe despre:   Japonia,   securitate,   ucis