Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jay-Z, implicat într-un dosar penal de 200 milioane de dolari. Celebrul rapper refuză să fie audiat

Jay-Z, implicat într-un dosar penal de 200 milioane de dolari. Celebrul rapper refuză să fie audiat

Un articol de: - 04 Mai 2018, 23:49
Jay-Z, implicat într-un dosar penal de 200 milioane de dolari. Celebrul rapper refuză să fie audiat Externe

Cunoscutul cântăreţ american de hip-hop Jay-Z este implicat într-o investigaţie de sute de milioane de dolari.
Rapperul, pe numele său real Shawn Carter, a fost citat oficial de către comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), după ce a refuzat să depună mărturie într-un dosar referitor la practicile de contabilitate ale Iconix Brand Group.

Compania a plătit 200 de milioane de dolari pentru achiziţia unor active de la brandul de îmbrăcăminte al artistului, Rocawear, în 2007.
SEC intenţionează să îl audieze pe Jay-Z după ce Iconix a revizuit în scădere valoarea Rocawear cu 169 de milioane de dolari, în martie 2016, şi cu alte 34 de milioane de dolari în acest an, scrie news.ro, citând Times.

Rapperul a mai fost citat de SEC în noiembrie anul trecut.
În februarie, comisia i-a trimis o nouă citaţie. Jay-Z, care nu a fost acuzat de vreo ilegalitate, nu s-a prezentat nici atunci şi, prin intermediul avocatului său, a refuzat să ofere altă dată la care să se prezinte pentru a da o declaraţie.

"Ştim că SEC vrea informaţii despre raportările financiare ale Iconix. Domnul Carter nu a avut niciun rol în raportările Iconix, sau alte acţiuni ale acesteia, în calitate de companie listată la bursă. Domnul Carter este o persoană privată care nu trebuie implicată în această problemă", a declarat un purtător de cuvânt al artistului.

Iconix este investigată de SEC din decembrie 2015 în legătură cu practicile de contabilitate. Cu o lună înainte, compania anunţase că va republica declaraţiile financiare referitoare la încadrarea unor cheltuieli şi recunoaşterea unor venituri legate de acordurile de licenţiere.
 

Citeşte mai multe despre:   Jay-Z,   SEC,   Iconix,   Rocawear