Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jean-Claude Juncker: Sistemul Schengen nu va fi desfiinţat. Frontierele necesită să fie consolidate

Jean-Claude Juncker: Sistemul Schengen nu va fi desfiinţat. Frontierele necesită să fie consolidate

Un articol de: - 09 Sep 2015, 11:57
Jean-Claude Juncker: Sistemul Schengen nu va fi desfiinţat. Frontierele necesită să fie consolidate Externe

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat miercuri în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, că sistemul Schengen nu va fi desființat, explicând că este necesar ca frontierele continentale să fie consolidate.

 "Avem nevoie de o consolidare a (Agenţiei UE pentru frontiere externe) Frontex, dar acest lucru necesită bani", a spus Juncker, evocând "deschiderea canalelor legale pentru migrare", scrie Mediafax.

"Putem gestiona migrarea mai bine. Să nu uităm că suntem un continent care îmbătrâneşte"
, a subliniat preşedintele CE, care a atras atenția că problema migrație se poate transforma dintr-o problemă într-o resursă, dacă este bine gestionată.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va prezenta miercuri noua schemă de redistribuire a refugiaților între statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unor cote obligatorii.

Anunţul se va face în cadrul discursului anual despre Starea Uniunii, în Parlamentul European, la Strasbourg. (Detalii AICI)

Potrivit unei surse europene citate luni de Reuters, România ar urma să primească peste 6.300 de solicitanți de azil în cazul în care noua schemă va fi adoptată de liderii statelor membre ale UE.

Conform propunerii precedente a CE, din luna mai, România ar fi urmat să primească 1.705 solicitanți de azil, dintr-un total preconizat de 40.000. Însă, noua schemă prevede că în România ar trebuie să fie relocați alți 4.646 de refugiați, dintr-un total suplimentar de 120.000. Astfel, dacă liderii europeni vor fi de acord cu noua schemă, România ar urma să primească în total 6.351 de solicitanți de azil, dintr-un total estimat de 160.000.

Citeşte mai multe despre:   Jean-Claude Juncker,   migratie