Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Juncker îi răspunde lui Dăncilă pe tema 'listei negre' a Comisiei Europene

Juncker îi răspunde lui Dăncilă pe tema 'listei negre' a Comisiei Europene

Un articol de: - 13 Apr 2018, 17:43
Juncker îi răspunde lui Dăncilă pe tema 'listei negre' a Comisiei Europene Externe

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, i-a răspuns premierului Viorica Dăncilă după ce șefa Executivuluid e la București i-a cerut să lămurească “amestecul” C.E. în justiția din România.

Juncker specifică faptul că întrebările din scrisoarea din 2012 la care face referire Dăncilă aveau scopul de a ajuta la pregătirea unei misiuni tehnice a Comisiei Europene, în cadrul MCV.

 "Comisia nu a cerut informaţii legate de fondul cauzelor. Comisia nu a intervenit niciodată în gestionarea cazurilor individuale", precizează preşedintele Comisiei Europene.

Vezi documentul AICI

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare, în data de 21 martie, preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, pentru a cere lămuriri, după ce Ministerul Justiţiei i-a confirmat că au existat mai multe cereri din partea C.E. legate de situaţia unor dosare. 

Scandalul a izbucnit după apariția în spațiul public a unei scrisori a Comisiei Europene, din 2012, în care se cereau informaţii despre dosare din instanţe. Dosarele îi vizau pe Gheroghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu sau Tudor Chiuariu.(Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Jean-Claude Juncker,   Viorica Dancila