Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jean Kennedy Smith a murit. Era ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy

Jean Kennedy Smith a murit. Era ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Iun 2020, 21:21
Jean Kennedy Smith a murit. Era ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy Externe

Jean Kennedy Smith, sora cea mai tânără şi ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy, a murit la vârsta de 92 de ani.

Fiica sa, Kym, a confirmat joi moartea în mass-media americană.

 

Jean Kennedy Smith, ultima dintre fraţii supravieţuitori ai fostului preşedinte american John F. Kennedy

 

Diplomatică, activistă și umanitară, Jean Kennedy Smith a fost ultimul copil a lui lui Joseph P Kennedy și Rose Fitzgerald, care a supraviețuit.

Dna Smith a fost ambasadorul SUA în Irlanda în anii 90, jucând un rol important în încercările de a pune capăt violenței sectare din Irlanda de Nord, scrie BBC.

În 2011, președintele SUA, Barack Obama, i-a acordat acesteia medalia libertății prezidențiale, cea mai înaltă onoare civilă din țară.

Ea a dus o viață liniștită până a intrat în politică, făcând lucrări de filantropie și păstrând în evidență prestigiosul nume de familie atras.

Primul ei gust al politicii a venit în 1960, când a făcut campanie în toată țara în sprijinul fratelui ei, John F Kennedy, care candida la președinție.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

În 1993, pe când avea 65 de ani, Smith a fost numită ambasador la Dublin de către președintele Bill Clinton, la îndemnul fratelui ei Edward, cunoscut sub numele de Teddy.

Ea a fost prima femeie Kennedy a generației sale care a ocupat un post politic serios. La fel ca surorile și soțiile fraților ei, ea a preluat roluri în campaniile politice de familie, dar nu în serviciul public. Tatăl ei, Joseph P. Kennedy Sr., fusese ambasadorul Marii Britanii pe când era o fetiță și vizitase de multe ori Irlanda, țara strămoșilor săi, scrie Nytimes.

Citeşte mai multe despre:   John F. Kennedy,   Jean Kennedy Smith