Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jens Stoltenberg, concluziile primei zile a summit-ului NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice. România va găzdui şi va comanda o unitate multinaţională (VIDEO)

Jens Stoltenberg, concluziile primei zile a summit-ului NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice. România va găzdui şi va comanda o unitate multinaţională (VIDEO)

Un articol de: - 08 Iul 2016, 20:53
Jens Stoltenberg, concluziile primei zile a summit-ului NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice. România va găzdui şi va comanda o unitate multinaţională (VIDEO) Externe

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat planul de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de soldaţi în România, Polonia şi în ţările baltice.

Anunţul a fost făcut de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile de summit, informează Reuters. Reuniunea de la Varşovia se va încheia sâmbătă.

”Am decis să ne întărim prezenţa militară în partea estică a Alianţei cu patru batalioane în Polonia, precum şi în Estonia, Letonia şi Lituania, prin rotaţie. Aceste batalioane vor fi puternice şi multinaţionale", a declarat  Stoltenberg.

Canada va trimite militari în Letonia, Germania va conduce un batalion în Lituania, Marea Britanie va desfăşura militari în Estonia, iar Statele Unite vor suplimenta efectivele în Polonia, a precizat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice

România va găzdui şi va o comanda o unitate multinaţională.

''Aceasta este o mică parte a unui efort mai mare, inclusiv planuri pentru o prezenţă adaptată în partea de sud-est, constituită în jurul unei brigăzi multinaţionale în România'', a mai spus secretarul general al NATO.

Stoltenberg a precizat că extinderea Alianţei Nord-Atlantice va continua cât va fi necesar.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Secretarul General al NATO a vorbit şi despre angajamentul aliaţilor NATO de a creşte bugetul de apărare la trei procente şi despre importanţa unei bune relaţii cu Rusia. El a anunţat şi desfăşurarea Consiliului NATO-Rusia din 13 iulie.

România este reprezentată la summit de preşedintele Klaus Johannis, care a fost întâmpinat, asemenea celorlaţi şefi de stat şi de guvern, de Secretarul general al NATO și președintele polonez.

Șeful statului a spus într-un anunţ, pe pagina sa de Facebook, că inițiativele și obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur și se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii. Concluzia preşedintelui este alimentată de anunţul făcut de secretarul general al NATO potrivit căruia o brigadă multinaţională formată din 1.000 de soldaţi va staţiona permanent pe teritoriul ţării noastre.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Jens Stoltenberg,   NATO,   Polonia