Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jens Stoltenberg (NATO), după inaugurarea lui Joe Biden: Nimeni nu poate înfrunta provocările singur, dar împreună reprezentăm 1 miliarde de oameni și jumătate din puterea militară și economică a lumii

Jens Stoltenberg (NATO), după inaugurarea lui Joe Biden: Nimeni nu poate înfrunta provocările singur, dar împreună reprezentăm 1 miliarde de oameni și jumătate din puterea militară și economică a lumii

Un articol de: Vladimir Ionescu - 20 Ian 2021, 23:35
Jens Stoltenberg (NATO), după inaugurarea lui Joe Biden: Nimeni nu poate înfrunta provocările singur, dar împreună reprezentăm 1 miliarde de oameni și jumătate din puterea militară și economică a lumii foto: Hepta.ro / DPA Images Externe

În numele NATO, Jens Stoltenberg i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris la inaugurarea lor ca președinte și vicepreședinte ai SUA. Astăzi este începutul unui nou capitol pentru Alianța transatlantică, spune secretarul general.

Mesajul lui Jens Stolteberg, secretarul general al NATO, după inaugurarea lui Joe Biden

 

„Legătura dintre America de Nord și Europa este piatra de temelie a securității noastre, iar o NATO puternică este bună atât America de Nord, cât și pentru Europa. Pentru mai bine de 70 de ani, Alianța noastră transatlantică a garantat libertatea, pacea și securitatea poporului nostru. Conducerea Statelor Unite rămâne esențială pe măsură ce lucrăm împreună să ne protejăm democrațiile, valorile și ordinea internațională bazată pe reguli”, a spus secretarul general Jens Stoltenberg, potrivit comunicatului transmis miercuri de NATO.

El a subliniat că „aliații NATO trebuie să stea împreună pentru a aborda consecințele de securitate ale creșterii Chinei, amenințarea reprezentată de terorism, inclusiv în Afganistan și Irak, și o Rusie mai asertivă. Niciunul dintre noi nu poate înfrunta singur aceste provocări, dar împreună în NATO reprezentăm un miliard de oameni și jumătate din puterea militară și economică a lumii”.

„Așadar, aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu președintele Biden și să îi urez bun venit la Summitul NATO de la Bruxelles din acest an. Ne vom concentra pe NATO2030, inițiativa de a ne face puternica Alianță și mai puternică, și mai adaptată pentru viitor”, a mai spus secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg l-a felicitat pe Joe Biden și pe Twitter.

„În felicit pe președintele Joe Biden îi ziua inaugurării sale. O NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât și pentru Europa, în condițiile în care niciunul dintre noi nu poate aborda singur problemele cu care ne confruntăm. Astăzi, este startul unui nou capitol și abia aștept strânsa noastră cooperare”, a scris Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, pe Twitter.

Ce a spus Președintele României, după învestirea noului tandem de la Casa Albă

 

După ce a fost inaugurat în funcția de președinte al SUA, Joe Biden a primit felicitări de la lideri politici și religioși din toată lumea. Printre cei care i-au transmis urări s-a numărat și Președintele României, Klaus Iohannis.

„Îi felicit pe președintele Joe Biden și pe vicepreședintele Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm parteneriatul strategic în beneficiul cetățenilor noștri și să lucrăm la adevăratul spirit al valorilor transatlantice", a transmis Iohannis. 

S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Citeşte mai multe despre:   NATO,   Jens Stoltenberg