Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jimmy Wales, cofondatorul Wikipedia, anunţă crearea platformei Wikitribune, site care va combate fenomenul "fake news"

Jimmy Wales, cofondatorul Wikipedia, anunţă crearea platformei Wikitribune, site care va combate fenomenul "fake news"

Un articol de: - 26 Apr 2017, 14:51
Foto: Trusted Reviews Externe

Cofondatorul Wikipedia a anunțat o nouă platformă de știri, Wikitribune, care va combina munca jurnaliștilor profesioniști cu cea a voluntarilor, pentru a oferi articole „factuale și neutre” care ajută la combaterea problemei „știrilor false”, așa numitele fake news, fenomen ce a luat amploare în ultima perioadă.

Wikitribune nu va avea reclame și va fi gratuit, fiind susținut din donațiile suporterilor. Experții sunt sceptici, dar afirmă că noul site are potențialul de a fi de încredere, cu o influență limitată însă. Acesta deține mare parte din caracteristicile enciclopediei online, inclusiv obligația ca realizatorii de articole să menționeze sursa fiecărui aspect prezentat și publicul să aibă permisiunea de a edita articolele, informează Descoperă.ro.

Deși modificările se pot realiza de oricine, actualizările vor fi aprobate doar de un membru al echipei sau un voluntar de încredere. O altă diferență este că echipa de bază a autorilor articoleleor va fi plătită, deși pot exista cazuri în care un voluntar va putea scrie un articol inițial, iar un membru al echipei Wikitribune îl va edita.

Jimmy Wales, cofondatorul Wikipedia a explicat că modelul presei bazată pe publicitate a condus la goana după click-uri, ceea ce afectează calitatea știrilor: „Cred că ne aflăm într-o lume în care oamenii sunt foarte preocupați de informația de calitate bazată pe fapte reale, așa că eu consider că va fi cerere pentru așa ceva”.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Romania,   presa
 
Loading...