Joe Biden, de la copilul bâlbâit la adultul care poate vorbi 15 minute continuu despre partea inferioară a firului de iarbă (VIDEO)

Joe Biden, de la copilul bâlbâit la adultul care poate vorbi 15 minute continuu despre partea inferioară a firului de iarbă (VIDEO)
Captură Video - Joe Biden / Youtube

Joe Biden este cea mai în vârstă persoană care a candidat pentru funcția de președinte al Statelor Unite. Pentru unii, însă, mai impresionant decât acest lucru e faptul că Biden a reușit să urce în ierarhie, să aibă o carieră politică de succes și, în final, să ajungă chiar președintele SUA în condițiile în care, în copilărie, era bâlbâit.

Joe Biden era bâlbâit în copilărie. Acum, discursurile lui l-au făcut președintele SUA

Comunicarea și discursul sunt absolut esențiale pentru un politician. Pentru un bâlbâit, însă, orice fel de cuvântare în public e un adevărat chin.

De altfel, Biden a vorbit deschis despre copilăria sa și despre cum a fost umilit la școală de mai multe ori din cauza problemelor sale de vorbire. A văzut, însă, și partea pozitivă. Datorită bâlbâielii, a spus el la un moment dat, „am căpătat o perspectivă asupra suferinței oamenilor pe care altfel nu cred că aș fi avut-o”.

Regele George a VI-lea a fost și el bâlbâit, dar Biden este primul lider cu o astfel de problemă ales democratic după campanii întregi, discursuri, dezbateri și interviuri.

Bâlbâiala e una dintre cele mai puțin înțelese condiții neurologice. Asta pentru că încă știm puține despre ea, pentru că este imprevizibilă și pentru că majoritatea oamenilor bâlbâiți le e rușine să recunoască. Pentru fiecare adult care recunoaște că e bâlbâit mai sunt mulți alții care se tem să o admită, a scris Jonty Claypole, el însuși bâlbâit, într-un articol pentru ediția britanică a GQ Magazine.

Acum, mai notează el, victoria lui Joe Biden a devenit și victoria oamenilor bâlbâiți.

Biden a spus că, prin excercițiu, a depășit acest mic defect, dar și acum se mai bâlbâie când e obosit.

„Obișnuiam să exersez, să exersez și să exersez, pentru că eram hotărât să trec peste asta. Și, practic, am reușit!”, a spus el, într-un interviu pentru CNN.

La scurt timp după alegerea sa în consiliul din New Castle, în 1970, News Journal nota că „unul dintre colegii lui Biden a spus că este singurul om pe care îl știa care putea ține un discurs de 15 minute despre partea inferioară a firului de iarbă”.

Joe Biden, de la copilul bâlbâit la adultul care poate vorbi 15 minute continuu despre partea inferioară a firului de iarbă

Joe Biden, noul președinte al SUA

Joe Biden a devenit, miercuri, cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite. În discursul inaugural, el a vorbit mai ales despre unitatea națională și victoria democrației:

„Aceasta este ziua Americii, aceasta este ziua democrației, o zi istorică și o zi a speranței de reînnoire și rezolvare. De-a lungul vremurilor, America a fost testată la reînnoire și America s-a ridicat la înălțimea provocării. Astăzi, nu celebrăm triumful unui candidat, ci al unei cauze, al cauzei democrației. (…) Aceasta este o națiune grozavă. Suntem oameni buni, și peste secole, prin furtuni și greutăți, în pace și în război, am ajuns atât de departe, dar încă mai avem mult de mers. Vom înainta urgent și accelerat, pentru că avem atâtea de făcut, multe de repara”.

Primul discurs al lui Joe Biden în calitate de președinte al SUA

Urmăriți B1TV.ro și pe