Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden, discurs în Congresul SUA: ”Am preluat conducerea unei țări în criză. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii - America este din nou în mișcare” (VIDEO)

Joe Biden, discurs în Congresul SUA: ”Am preluat conducerea unei țări în criză. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii - America este din nou în mișcare” (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 29 Apr 2021, 10:53
Joe Biden, discurs în Congresul SUA: ”Am preluat conducerea unei țări în criză. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii - America este din nou în mișcare” (VIDEO) Foto: hepta.ro/Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Președintele american Joe Biden a susținut primul său discurs în Congrestul SUA, la 100 de zile de la preluarea mandatului. În discursul său, liderul de la Casa Albă a vorbit despre criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus, despre campania de vaccinare anti-COVID-19, dar și despre problemele din societatea americană, relațiile cu Rusia și China sau schimbările climatice, informează Reuters. Discursul lui Joe Biden din Congres a marcat și o premieră istorică: a fost prima dată când în spatele liderului american s-au aflat două femei în funcțiile de vicepreședinte, implicit șef al Senatului, și președinte al Camerei Reprezentanților, Kamala Harris și Nancy Pelosi. 

 

Joe Biden, discurs la 100 de zile de la preluarea mandatului, în Congresul SUA

 

„Am preluat conducerea unei țări în criză. Cea mai dură pandemie din ultimul secol, cea mai mare criză economică de la Marea Depresie, cel mai puternic atac asupra democrației noastre de la Războiul Civil. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii: America este din nou în mișcare”, a declarat Joe Biden în Congresul american.

Liderul SUA a lăudat felul în care se derulează campania de vaccinare ant-COVID-19 în Statele Unite, precum și ușoara revenire a economiei.

''Vaccinăm naţiunea. Creăm sute de mii de noi locuri de muncă. Le furnizăm oamenilor rezultate reale, ei pot vedea şi simţi asta în viaţa lor de zi cu zi. Aceasta este democraţia în acţiune'', a mai afirmat liderul de la Casa Albă.

Joe Biden, discurs în Congresul SUA: ”Am preluat conducerea unei țări în criză. Acum, după 100 de zile, pot să comunic națiunii - America este din nou în mișcare”

 

Joe Biden: Am privit în abisul insurecției și autocrației, al pandemiei și al durerii

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Referindu-se la problemele cu care se confruntă societatea americană în această perioadă, Joe Biden a vorbit despre chastiunea rasială și violențele cu arme de foc.

„Am văzut cu toții genunchiul nedreptății pe gâtul americanilor de culoare. Avem o oportunitate să realizăm progrese adevărate”, a spus Biden, făcând astfel trimitere la uciderea afro-americanului George Floyd, sub genunchiul unui polițist alb, în mai 2020.

Democratul a vorbit și despre asaltul asupra Capitoliului, comis pe 6 ianuarie de susținătorii predecesorului său, Donald Trump.

„Am privit în abisul insurecției și autocrației, al pandemiei și al durerii, iar «Noi, Poporul» nu ne-am clintit”, a mai spus Joe Biden.

În ceea ce pruvește relația cu Rusia, președintele american a subliniat că țara sa va răspunde oricărei agresiuni și i-a transmis președintelui Vladimir Putin că atacurile cibernetice și amestecul Rusiei în alegerile din SUA nu vor rămâne fără urmări.

Totodată, Biden a afirmat că cea mai mare provocare de politică externă căreia trebuie să-i facă față SUA este competiția Chinei.

''China şi alte ţări se apropie rapid. Trebuie să dezvoltăm şi să stăpânim produsele şi tehnologiile viitorului. (...) America se va opune practicilor comerciale incorecte care subminează industriile şi lucrătorii americani, precum subvenţii pentru companiile proprietate de stat şi furtul de tehnologie şi proprietate intelectuală americane”, a mai spus Joe Biden.

Liderul de la Washington a vorbit și despre lupta cu schimbările climatice.

„Când mă gândesc la măsuri împotriva crizei climatice, mă gândesc și la locuri de muncă. Nu există niciun motiv pentru care muncitorii americani nu pot să se afle pe primul loc în lume la producția de vehicule electrice și baterii”, a subliniat Joe Biden.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Congresul SUA,   China,   Rusia