Joe Biden îl avertizează din nou pe Vladimir Putin: „Vor exista consecințe pentru încălcarea suveranității democrațiilor”

Joe Biden îl avertizează din nou pe Vladimir Putin: „Vor exista consecințe pentru încălcarea suveranității democrațiilor
foto: Hepta.ro - Sputnik - Sergei Ilyin / Hepta.ro - Bestimage - WALTER - BESTIMAGE

Declarațiile belicoase continuă, înainte de întâlnirea lui Joe Biden cu Vladimir Putin. Președintele SUA a lansat un nou avertisment la adresa Rusiei.

„Nu căutăm confruntarea cu Rusia. Dorim o relație stabilă și previzibilă. Am fost clar: Statele Unite vor răspunde într-o manieră puternică și semnificativă dacă guvernul rus se implică în activități dăunătoare. Deja am demonstrat asta.

Am să subliniez că vor exista consecințe pentru încălcarea suveranității democrațiilor în Statele Unite, Europa și în alte părți ale lumii”, a declarat Joe Biden, potrivit CNN.

Joe Biden, înainte de întâlnirea cu Vladimir Putin: „Vom răspunde provocărilor prezentului cu putere, dintr-o poziție de forță”

Întrevederea președintelui american cu omologul de la Kremlin va avea loc săptămâna viitoare, la Geneva. Înainte de acest eveniment, Biden va avea consultări cu liderii G7, în Anglia, la Cornwall. De asemenea, va participa la summit-ul NATO de la Bruxelles.

„Merg la G7, apoi la reuniunea ministerială NATO și apoi la întâlnirea cu dl Putin, pentru a-i spune ce doresc ca el să afle”, a declarat Biden.

În plus, președintele american a ținut să amintească marele avantaj al SUA, în fața Rusiei.

„Rețeaua noastră fără egal de alianțe și parteneriate a fost și este avantajul esențial al Americii în lume.

Aceste alianțe și parteneriate au făcut lumea mai sigură pentru noi toți și prin intermediul lor vom înfrunta provocările prezentului, care se schimbă cu rapiditate.

Le vom răspunde cu putere, dintr-o poziție de forță”, a tranmis democratul.

Urmăriți B1TV.ro și pe