Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden, în Turcia: Concetrarea puterilor în mâinile liderului unei țări, lucrul cel mai coroziv care se poate întâmpla

Joe Biden, în Turcia: Concetrarea puterilor în mâinile liderului unei țări, lucrul cel mai coroziv care se poate întâmpla

Un articol de: - 22 Noi 2014, 21:11
Joe Biden, în Turcia: Concetrarea puterilor în mâinile liderului unei țări, lucrul cel mai coroziv care se poate întâmpla Foto: politco.com Externe

Vicepreședintele american Joe Biden a vorbit sâmbătă despre caracterul "coroziv" al concentrării puterilor în mâinile liderului unei țări, în timpul unei vizite în Turcia, unde Guvernul islamo-conservator este deseori acuzat de derive autoritare, informează AFP.

"Părinții noștri fondatori (ai Statelor Unite) au ajuns la concluzia că o concetrare a puterilor este lucrul cel mai coroziv care se poate întâmpla în orice sistem. Continuăm să gândim același lucru", a declarat Biden în cadrul unui discurs rostit la Istanbul.

Liderul american a evitat să faca aluzie la Turcia în discursul său, declarând că nu se afla la Istanbul pentru a face "prozelitism". "Cea mai bună modalitate de a proteja libertățile este de a evita concetrarea puterilor în mâinile unei singure aripi guvernamentale", a subliniat Biden.

Totuși, există numeroase cazuri în care președintele turc Recep Tayyip Erdogan, ales în august pentru un mandat de cinci ani dupa ce s-a aflat timp de 11 ani în fruntea guvernului, este criticat pentru deriva sa autoritară și intenția de a islamiza societatea turcă.

SUA și-au exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea privind atingerile aduse libertăților în Turcia de la fronda antiguvernamentală, reprimata dur, care a afectat țara în iunie 2013.

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Turcia,   Recep Tayyip Erdogan