Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden respinge afirmațiile lui Trump, potrivit cărora SUA sunt pe cale să distribuie primul vaccin împotriva COVID-19

Joe Biden respinge afirmațiile lui Trump, potrivit cărora SUA sunt pe cale să distribuie primul vaccin împotriva COVID-19

Un articol de: George Lupu - 18 Sep 2020, 12:50
Joe Biden respinge afirmațiile lui Trump, potrivit cărora SUA sunt pe cale să distribuie primul vaccin împotriva COVID-19 Sursa Foto: www.politico.com Externe

Candidatul democrat la președinția SUA, Joe Biden, a contrazis joi sugestia președintelui Donald Trump că un vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi la doar câteva săptămâni distanță, avertizându-i pe americani că nu pot avea încredere în cuvântul președintelui. "Ideea că va exista un vaccin și totul va fi bine mâine - pur și simplu nu este rațională", a spus Biden în timpul unei dezbateri organizată de CNN.

 

Joe Biden nu crede că afirmațiile lui Donald Trump privind vaccinul împotriva COVID-19 sunt adevărate

 

Trump a declarat din nou miercuri că un vaccin pentru COVID-19 ar putea fi gata de distribuire înainte de alegerile din 3 noiembrie. Majoritatea experților în sănătate, inclusiv Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, au declarat că un vaccin probabil nu va fi disponibil pe scară largă până la mijlocul anului 2021.

Trump l-a acuzat pe Biden că a răspândit „retorica anti-vaccin”, în timp ce Biden a subliniat că va asculta oamenii de știință, nu președintele, cu privire la siguranța unui vaccin.

Transmisia a fost primul eveniment în stilul primăriei pentru Biden, de când a acceptat nominalizarea la

Biden a petrecut o mare parte din seară atacându-l pe Trump pentru gestionarea pandemiei, inclusiv că a minimizat în mod deliberat mortalitatea bolii. „Știa și nu a făcut nimic”, a spus Biden. „Este aproape criminal”.

Ulterior, Trump a spus că încearcă să evite panica.

Biden a spus că nu are puterea de a aplica un mandat de purtare obligatorie a măștii la nivel național, retrăgând observațiile făcute miercuri, în care a sugerat că președintele ar putea solicita în mod legal măști în contextul unei urgențe naționale. Dar a promis că va încuraja fiecare guvernator să facă acest lucru, criticându-l pe Trump pentru că pune la îndoială eficacitatea măștilor.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Joe Biden,   Donald Trump,   vaccin