Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden: SUA, convinse de atacul regimului sirian, vor răspunde masacrului

Joe Biden: SUA, convinse de atacul regimului sirian, vor răspunde masacrului

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a declarat că nu există niciun dubiu în legătură cu utilizarea armelor chimice în Siria şi a acuzat regimul de la Damasc în acest caz.

Statele Unite şi Marea Britanie iau în calcul posibilitatea unei operaţiuni de scurtă durată în Siria.

Vicepreşedintele american şi secretarul american de Stat, John Kerry, au acuzat regimul de la Damasc de folosirea armelor chimice împotriva civililor.

"Nu există nici o îndoială că a fost încălcat un drept internațional esențial. Încălcat. Armele chimice au fost folosite. Toată lumea recunoaște utilizarea lor. Nimeni nu are dubii că oameni nevinovați, femei și copii, au fost victime ale atacurilor cu arme chimice în Siria. Şi nu există nici o îndoială în legătură cu cine este responsabil pentru această folosire atroce a armelor chimice din Siria: regimul sirian", a declarat Biden.

Oficialii americani spun că o reacţie militară internaţională în Siria este iminentă şi că Washingtonul şi Londra pregătesc planurile în acest sens. Parlamentul britanic se va reuni mâine în sesiune extraordinară pentru a stabili strategia pentru Siria.

Ministrul sirian de Externe a declarat că ţara sa va apăra în cazul unor lovituri militare occidentale şi că dispune de mijloace de apărare care vor surprinde lumea. El a adăugat că o intervenţie militară internaţională va servi doar intereselor Israelului şi Al-Qaida.

După luni de presiuni din partea comunităţii internaţionale, oficialii sirieni au permis unei delegaţii de experţi a Organizaţiei Naţiunilor Unite să pătrundă în Siria pentru a ancheta dacă presupusele atacuri chimice sunt reale. Grupul de specialişti a fost atacat luni de agresori neidentificaţi, la Damasc. O a doua misiune de evaluare a fost amânată până miercuri.

Joe Biden despre situația din Siria
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   SUA,   Siria,   arme chimice,   Marea Britanie