Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Biden vrea să le transmită lui Vladimir Putin și Xi Jinping că SUA și Europa „sunt sudate”. Ce obiective și-a trasat președintele american pentru prima sa călătorie externă din mandat

Joe Biden vrea să le transmită lui Vladimir Putin și Xi Jinping că SUA și Europa „sunt sudate”. Ce obiective și-a trasat președintele american pentru prima sa călătorie externă din mandat

Un articol de: Vladimir Ionescu - 09 Iun 2021, 19:00
Joe Biden vrea să le transmită lui Vladimir Putin și Xi Jinping că SUA și Europa „sunt sudate”. Ce obiective și-a trasat președintele american pentru prima sa călătorie externă din mandat foto: Hepta.ro / Abaca Press / Pool/ABACA Externe

Odată îmbarcat în prima sa călătorie externă din mandatul de președinte al SUA, Joe Biden este gata să reafirme rolul Statelor Unite pe scena globală, să reconfirme relația cu aliații și să scoată în lumină democrația drept singurul bastion împotriva forțelor autoritaritariste, transmite AP News.

Președintele SUA, turneu în Europa. Ce obiective și-a trasat Joe Biden pentru prima călătorie externă

 

Președintele SUA a definit miza deplasării sale în termeni cuprinzători, cu încrederea că Occidentul trebuie să demonstreze public că poate concura cu Republica Chineză pe măsură ce lumea iese din pandemia de COVID-19.

Înainte de a urca în Air Force One pentru zborul de miercuri, președintele Joe Biden le-a spus reporterilor că deplasarea sa transmite un mesaj clar către liderii Chinei și Rusiei, și anume că Statele Unite și Europa „sunt sudate”.

În drumul spre summitul pe care îl va avea la Geneva cu Vladimir Putin, în 16 iunie, liderul american va căuta să liniștească puterile europene și să le arate că Washingtonul poate fi tratat ca un partener de încredere pentru a contracara Moscova atât pe flancul estic, cât și pe fronturile cibernetice.

Călătoria va fi mai mult despre mesaje decât despre acțiuni specifice sau înțelegeri. Potrivit AP, prioritatea primordială a lui Joe Biden este să convingă partenerii că administrația democrată nu este numai o abatere de la traiectoria către o politică externă mai tranzacțională.

„Călătoria, în fundamentul său, va promova orientarea fundamentală a politicii externe a lui Joe Biden”, susține consilierul prezidențial pentru securitate națională, Jake Sullivan. Orientarea, spun el, vizează să adune „democrațiile lumii pentru a contracara marile provocări ale timpului nostru”.

La summitul de la Geneva, Joe Biden vrea să îl preseze în privat pe Vladimir Putin să pună capăt nenumăratelor provocări, provocări precum atacurile cibernetice asupra afacerilor americane.

În Europa, președintele SUA vrea să adune aliații într-un răspuns convergent la pandemia de COVID-19, precum și să îi îndemne să se unească în jurul unei strategii în relația cu China. Totodată, liderul american își va exprima îngrijorarea legată de legăturile economice dintre Europa și Rusia.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Joe Biden,   Europa,   SUA,   Rusia,   China,   Vladimir Putin,   Xi Jinping