Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joe Ruby, creator al serialului animat Scooby-Doo, a murit la 87 de ani

Joe Ruby, creator al serialului animat Scooby-Doo, a murit la 87 de ani

Un articol de: Irina Mina - 28 Aug 2020, 15:03
Joe Ruby, creator al serialului animat Scooby-Doo, a murit la 87 de ani Externe

Joe Ruby, creator al serialului animat „Scooby-Doo“ și nominalizat patru ori nominalizat la premiile Daytime Emmy, s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, în locuința sa din Westlake Village din Los Angeles.

Anunțul a fost făcut de nepotul său Ben Ruby.

Ruby l-a întâlnit pe Ken Spears când amândoi erau monteuri de sunet, apoi au făcut parte din echipa de scenarişti a companiei Hanna-Barbera şi au creat serialul „Scooby-Doo, Where Are You!”, care a debutat la CBS în septembrie 1969. Dintre primele 25 de episoade, el a scris şi editat mai puţin patru, scrie Hollywood Reporter.

La începutul anilor '70, atunci președintele CBS, Fred Silverman, i-a angajat pe Ruby și Spears să supravegheze linia de desene animate de sâmbătă dimineața, iar ei au urmat executivului către ABC pentru sarcini similare în 1975.

Doi ani mai târziu, ABC a înființat Ruby-Spears Productions ca filială a Filmways, iar compania a lansat sâmbăta dimineață o serie de animație în jurul unor personaje precum Fangface, Plastic Man, Mister T și Alvin și Chipmunks.

Ruby-Spears a fost achiziționat de către Hanna-Barbera, Taft Entertainment, în 1981.

 

Biografia lui Joe Ruby

 

Joseph Clemens Ruby s-a născut în Los Angeles la 30 martie 1933. După absolvirea liceului Fairfax, s-a înscris în Marina SUA și a servit pe un distrugător ca operator sonar în timpul războiului din Coreea.Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Un mare fan al benzilor desenate, Ruby a fost angajat de Walt Disney Studios pentru programul său de animație. Știind că va dura ani de zile pentru a deveni un animator cu drepturi depline, el s-a mutat să devină redactor muzical, dar a continuat să lucreze ca artist și scriitor independent de benzi desenate înainte de a fi angajat la Hanna-Barbera.

Pe lângă Scooby-Doo, Ruby și Spears au creat personaje precum Dynomutt, Dog Wonder și Jabberjaw la HB.

Citeşte mai multe despre:   Joe Ruby,   a murit