Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe John Kerry confirmă utilizarea armelor chimice în Siria: Responsabilii trebuie să răspundă

John Kerry confirmă utilizarea armelor chimice în Siria: Responsabilii trebuie să răspundă

Secretarul american de Stat, John Kerry a anunțat că au fost folosite arme chimice, săptămâna trecută, în Siria, considerând că aceasta este o "indecenţă morală" pentru care responsabilii trebuie să răspundă.

”Ceea ce am văzut săptămâna trecută în Siria şochează conştiinţa mondială. Aceasta sfidează orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor şi copiilor şi trecătorilor nevinovaţi cu arme chimice este o indecenţă morală. Preşedintele Obama crede că cei care au recurs la armele cele mai atroce împotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planetă trebuie să dea socoteală. Nimic nu este mai grav astăzi şi nimic nu este mai urmărit”, a declarat secretarul american de Stat.

De asemenea, Kerry acuză regimul sirian că a ”bombardat” și ”distrus sistematic dovezile de pe teren”, oferind un acces prea tardiv experților ONU pentru a efectua o investigație în zona presupusului atac de pe 21 august.

Experţii trimişi de ONU au reuşit luni să strângă eşantioane din zona presupusului atac cu arme chimice. În drumul către această locaţie, ei au fost ţinta unor lunetişti neidentificaţi. Regimul sirian şi opoziţia se acuză reciproc că s-ar afla la originea atacului care i-a vizat pe inspectorii organizaţiei internaţionale.

John Kerry confirmă utilizarea armelor chimice în Siria
Embed:

Citeşte mai multe despre:   John Kerry,   Siria,   arme chimice