Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe JOIA NEAGRĂ ÎN FRANȚA. Țara a fost paralizată de protestele contra reformei pensiilor. Zecii de mii de persoane în stradă. Gări, birouri și muzee părăsite (VIDEO)

JOIA NEAGRĂ ÎN FRANȚA. Țara a fost paralizată de protestele contra reformei pensiilor. Zecii de mii de persoane în stradă. Gări, birouri și muzee părăsite (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2019, 16:57
Externe

Franţa est paralizată de o grevă generală declanşată ca urmare a nemulţumirilor provocate de reforma pensiilor anunţată de preşedintele Emmanuel Macron. Principalele activităţi economice şi transporturile sunt perturbate semnificativ de mişcarea de protest. Blocajul ar putea dura până luni, în timp ce unii speră la o repetare a paraliziei din noiembrie 1995.

Franţa este în haos ca urmare a grevei care paralizează transportul în comun.

DRAMĂ TOTALĂ ÎN TELEVIZIUNE! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL DESPRE TEO TRANDAFIR! BOALA CUMPLITĂ A FĂCUT RAVAGII (GALERIE FOTO)

JOIA NEAGRĂ ÎN FRANȚA. Țara a fost paralizată de protestele contra reformei pensiilor. Zecii de mii de persoane în stradă. Gări, birouri și muzee părăsite

Astfel, compania feroviară a anunţat că va asigura doar 10% din transporturi. Transportul în comun în Paris şi în principalele oraşe din Franţa este, de asemenea, afectat semnificativ. La Paris, 11 linii de metrou din 14 sunt complet închise sau circulă doar 2-3 trenuri pe oră la orele de vârf. Liniile de metrou rapid care traversează Parisul şi merg până în periferiile îndepărtate sunt şi ele în mare parte blocate în depouri, 4 linii din 6 fiind complet închise. Arterele rutiere ale capitalei franceze sunt supraaglomerate. Încă de la primele ore ale dimineţii, pe drumurile care duc spre Paris se formaseră ambuteiaje de 100 de kilometri.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI! VEDETA TV A FOST GĂSITĂ MOARTĂ! SFÂRȘITUL TRAGIC A FOST PREZIS! VĂ ANUNȚĂM CU REGRET CĂ...

Controlorii traficului aerien au intrat şi ei în grevă, iar drept urmare sute de zboruri au fost anulate. Peste 240 de mitinguri şi demostraţie sunt anunţate în toată Franţa. Air France şi-a ţintuit la sol 30% din zborurile interne şi 15 procente din cele externe, iar 20% din cursele spre Franţa au fost anulate. Printre nemulţumiţii faţă de reforma pensiilor se numără şi profesorii, motiv pentru care la Paris doar 245 de şcoli dintr-un total de 652 sunt deschise. Potrivit cifrelor date de serviciile de informaţii, sunt aşteptaţi să manifesteze în toată ţara circa 330.000 de oameni din care vreo 25.000 la Paris. Pentru a preveni violenţele de genul celor petrecute în cursul protestelor maraton ale vestelor galbene, autorităţile au mobilizat 6.000 de poliţişti la Paris. Sindicatele au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administraţia Emmanuel Macron va soluţiona revendicările.

MĂRTURISIRI ȘOCANTE DESPRE CONSUMUL DE DROGURI! CĂTĂLIN BOTEZATU NU SE MAI ASCUNDE! A FOST PRINS CU BAGAJUL PLIN LA AEROPORT (GALERIE FOTO)

Încă din 2017, Emmanuel Macron, care era pe atunci candidat la preşedinţia Franţei a anunţat că vrea care spunea atunci că vrea să întroducă un sistem pe puncte în care fiecare euro cotizat să dea fiecăruia aceleaşi drepturi. Acest sistem ar pune capăt regimurilor speciale, în numpr de 42, de care beneficiază anumite categorii de salariaţi, dar mai ales feroviarii şi angajaţii de la metrou. Iniţial prevăzut pentru o primă discuţie în parlamentul francez în vara lui 2018, proiectul a fost amânat de mai multe ori, iar ulterior a apărut informaţia că va fi adoptat cel mai târziu în vara lui 2020.

 

Citeşte mai multe despre:   Franta
 
Loading...