Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Jose Manuel Barroso: Evenimentele din România au subminat încrederea UE în sistemul judiciar al țării. Am cerut un nou raport

Jose Manuel Barroso: Evenimentele din România au subminat încrederea UE în sistemul judiciar al țării. Am cerut un nou raport

Jose Manuel Barroso a declarat miercuri, înainte prezentării raportului MCV pe Justiție că documentul este foarte important pentru țară în condiiile în care majoritata populației vede sistemul judiciar ca fiind unul corupt, și a subliniat că premierul român a răspuns prompt la toate solicitările CE.

Evenimentele din România au subminat încrederea Uniunii Europene în sistemul de justiție din această țară” a aratat Barroso menționând că ”ingerința politicului în justiție nu poate fi justifcată de tensiunile politice interne.

Președintele CE a amintit de toate evenimentele din ultimele săptămâni, care au culminat cu suspendarea președintelui Traian Băsescu.

”Prevederile Curții Constituționale nu pot fi schimbate peste noapte. Politicienii nu trebuie să încerce să îi intimedeze sau să îi atace pe judecători înaintea deciziilor” a arătat Barroso.

 În ce privește raportul propriu-zis, Barroso a precizat că acesta conține observaii și recomandări pentru a asigura independența justiției dar și pentru a restabili încrederea investitorilor pe plan economic.

Raportul MCV recunoaște că s-au înregistrat progrese în ultimii cinci ani, dar conține și recomandări pentru a finaliza reforma” a spus Barroso, precizând că România a făcut pregrese dar procesul de îmbunătățire a sistemului nu s-a încheiat.

”Victor Ponta a acceptat să implementeze toate solicitările noastre, inclusiv să abrige Ordonanețele privind atribuțiie Curții Constituționale. Am cerut realizarea unui nou raport pe România până la finalul anului” a mai precizat președintle CE.

Citește AICI raportul MCV integral în română

Citește AICI raportul MCV integral în engleză

Barroso: Am cerut un nou raport pentru România
Embed: