Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Joseph Daul, președintele PPE: Libertatea de exprimare este pusă în pericol în România

Joseph Daul, președintele PPE: Libertatea de exprimare este pusă în pericol în România

Președintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Joseph Daul, a avertizat asupra restricționării libertății de exprimare în România și a făcut apel la Comisia Europeană pentru respectarea valorilor europene, scrie HotNews.

Daul se referă în special la plângerea penală depusă de USL împotriva președintelui suspendat și a altor 14 lideri PDL, sub acuzația de denigrare și de răspândire de informații false.

”Sunt îngrozit. Nu pot să cred că într-un stat membru al Uniunii Europene, după mai mult de 20 de ani de la căderea comunismului, libertatea de exprimare este din nou amenițată. Istoria recentă a arătat că toate formele de totalitarism încep cu represiunea politică și îngrădirea dreptului la opinie” a spus Daul.

Politicianul face un apel nu doar la Comisia Europeană, dar și la autoritățile române ”pentru a se asigura că valorile europene și drepturile fundamentale sunt respectate în România."

”Fac un apel la conducerea politică românească să revină la respectarea drepturilor fundamentale, dintre care unul este libertatea de exprimare. Reiterez invitația adresată prim-ministrului Ponta de a participa la urmatoarea sesiune plenară a Parlamentului European, astfel încat să își poata exprima punctul de vedere cu privire la aceste derapaje de la valorile europene” a spus Daul.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul European