Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Juncker: Câteva sute de mii de bebeluși sunt rezultatul direct al programului Erasmus

Juncker: Câteva sute de mii de bebeluși sunt rezultatul direct al programului Erasmus

Un articol de: - 12 Mai 2017, 18:52
Foto: Sputnik International Externe

Câteva sute de mii de bebeluși sunt rezultatul direct al programului Erasmus, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, citat de Agerpres.

Acesta a afirmat că un milion dintre studenții care au participat la acest program au ajuns să se căsătorească și astfel au apărut sute de mii de bebeluși.

"Cred că până în prezent nouă milioane de studenți au participat la programul Erasmus și din aceste nouă milioane, un milion s-au și căsătorit. Deci, în loc să se îndrăgostească de Europa, s-au îndrăgostit de un european. Și câteva sute de mii de bebeluși sunt, iată, rezultatul direct al programului Erasmus", a explicat Juncker, citat de Agerpres.

Întrebat despre finanțarea programului Erasmus+, Juncker a răspuns că programului i-au fost alocate 6,4 miliarde de euro. Totuși, a precizat acesta, sarcina de a lansa politici pentru tineret nu revine doar Comisiei Europene, ci și autorităților statelor membre.

"Programul Erasmus este unul dintre cele mai mari succese politice ale Uniunii Europene și va continua fără a fi privat de mijloace. Consiliul de miniștri a redus alocarea bugetară, însă eu aș fi vrut ca statele membre să nu limiteze acest succes al Uniunii Europene. Practic, programul Erasmus a fost apoi lărgit la Erasmus+, incluzând în prima etapă a programului ucenicii și ucenicia pe termen mai lung. Îmi doresc ca acest program să fie extins și la liceeni, astfel încât aceștia să aibă posibilitatea să studieze în țările europene, pentru a simți parfumul Europei", a mai declarat președintele Comisiei Europene.

Citeşte mai multe despre:   Juncker,   bebelusi,   copii,   relatii
 
Loading...