Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Externe Ceremonie de predare a mandatului la Comisia Europeană. Juncker: ''A pleca, înseamnă să mori puţin'' / von der Leyen: "Nimeni n-a avut grijă de Europa la fel de mult ca tine"

Ceremonie de predare a mandatului la Comisia Europeană. Juncker: ''A pleca, înseamnă să mori puţin'' / von der Leyen: "Nimeni n-a avut grijă de Europa la fel de mult ca tine"

Un articol de: Sebastian Pricop - 03 Dec 2019, 16:47
Foto: Hepta Externe

Noua președinte a Comisiei Europene a preluat, marți, mandatul de la Jean-Claude Juncker în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Bruxelles. Cu această ocazie, Ursula von der Leyen i-a adus un elogiu predecesorului său pentru felul în care a condus instituția.

''Nimeni n-a avut grijă de Europa la fel de mult ca tine (...) Jean-Claude Juncker şi Europa vor merge mereu împreună'', a spus Ursula von der Leyen în timpul acestei ceremonii în cadrul căreia a fost dezvelit şi un portret al lui Juncker, alături de cele ale celorlalţi foşti şefi ai executivului comunitar, scrie Agerpres.

''Europa este într-o formă mult mai bună faţă de când tu ai venit la Berlaymont (nr. sediul Comisiei Europene)'', a continuat aceasta.

Într-o perioadă în care UE şi SUA au tensiuni comerciale, Ursula von der Leyen a salutat un Juncker responsabil care ''a reuşit cu adevărat să protejeze interesele europene, ştiind că singurul rezultat al unui război comercial ar fi să dăuneze deopotrivă intereselor europene şi americane''.

Într-un discurs în care a fost vizibil emoționat, Jean-Claude Juncker și-a arătat sprijinul necondiționat pentru succesoarea sa.

''A pleca, înseamnă să mori puţin'', a început, emoționat, Juncker. "Sunt convins că vei menţine statele membre unite. Dacă ai nevoie de sfatul meu, îl vei avea. Dacă nu vei avea nevoie, tot îl vei primi'', a continuat el, în stilul său glumeţ. 

Juncker a preluat conducerea Comisiei Europene în anul 2014, după ce în anul precedent demisionase din funcţia de premier, pe care a ocupat-o timp de 18 ani, în urma unui scandal cu interceptări efectuate de serviciile secrete din ţara sa. 

Un alt scandal, denumit Luxleaks, a izbucnit la puţin timp după ce el a preluat conducerea Comisiei Europene, dezvăluind practici de evaziune fiscală desfăşurate de multinaţionale cu ajutorul Luxemburgului, stat cunoscut ca paradis fiscal, în timpul mandatelor succesive de premier ale lui Juncker.

 
Loading...